comenzi la domiciliu cliseru.ro

Miting liberal la Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/05/2014 | Locale Ialomita

Președintele PNL, Crin Antonescu, a fost prezent vineri, 16 mai, la un miting electoral desfășurat la Fetești, alături de europarlamentarul Adina Vălean.

miting pnl fetesti - 15

În fața sutelor de susținători din mai multe localități ale județului, cei doi liberali, susținuți de deputatul Cristina Pocora, președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, senatorul Dorin Dobra, Gheorghe Catrinoiu, primarul municipiului Fetești, Alexandru Dinu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, au vorbit participanților despre alternativa liberală, despre șansa fiecărui român la un loc de muncă, la decență și aprecierea valorilor acestei țări.

Pe parcursul discursului, Crin Antonescu a vorbit despre importanța scrutinului din 25 mai, despre promisiunile și metodele de campanie ale altor partide în comparație cu cele ale PNL care, în opinia liderului liberal, sunt cele corecte și care contează, despre politicile din Parlamentul European pentru care se vor lupta liberalii, dar și despre fondurile europene necesare României în infrastructură, educație, agricultură.

„Veniți la vot în 25 mai, pentru a da mandat unor oameni să apere interesele acestei țări, așa cum nu au fost suficient apărate până acum. Acesta este adevărul și despre aceste lucruri am vorbit peste tot. (…) Vedem în fiecare seară la TV sondaje care ne dau pierduți, sondaje și comentatori care ne plâng de milă, oameni care speră, în frunte cu domnul Ponta, ca PNL să devină un fel de anexă a PSD sau a altcuiva. Să spunem clar, împreună: Asta nu, niciodată. Pentru că PNL, acest partid în care noi toți am intrat de bunăvoie, nu pentru că ne-a forțat cineva sau ne-a promis niște avantaje, acest partid este prea mare pentru a putea fi înghițit. Nu l-a putut înghiți nici Băsescu, nu-l va putea înghiți nici Ponta. El este prea mare prin istoria lui (…). Nu ne vom pierde curajul niciodată! Întotdeauna ne vom bate pentru lucrurile în care credem. Vom strânge rândurile, vom fi împreună, vom fi la 25 mai, vom fi în 2 și 16 noiembrie, mai puternici ca întotdeauna. Și pentru că avem credință, și pentru că avem idei, și pentru că avem oameni, vom învinge, vom trimite acești oameni în Parlamentul European prin votul dumneavoastră, vom da președintele României și vom avea un guvern liberal condus de Klaus Iohannis. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a transmis liderul PNL.

 


Totodată, în cadrul unei declarații de presă, susținută la finalul mitingului, Crin Antonescu a readus în discuție necesitatea ca PNL să-și păstreze convingerile și credința pentru a duce la bun sfârșit proiectul liberal, anume acela de a obține la alegerile europene un scor de 20-25%, dar și de a avea, după alegerile din noiembrie, un președinte și un guvern condus de Klaus Iohannis.

„Cred în puterea Partidului Național Liberal de a oferi românilor o alternativă, de a oferi un program coerent și candidați competenți pentru Parlamentul European. De asemenea, cred în faptul că această campanie este doar o etapă a unui proiect mai larg, care cuprinde și alegerile prezidențiale și care, sperăm noi, va duce la o nouă majoritate în guvern. Este o campanie foarte grea. Pentru PNL niciodată din 1990 până acum nu a existat o campanie ușoară. Aceasta este în mod special dificilă pentru că este o campanie de moral, o campanie psihologică, o campanie în care suntem atacați din foarte multe direcții, dar în care, mai mult ca niciodată, ne vom dovedi tăria. (…) Nu este o luptă politică echitabilă, dar este o luptă politică ce trebuie dată în condițiile pe care le avem, pentru că altele nu-s. (…) De ce nu este echitabilă? De exemplu, PSD, dacă la el ne referim, are toate armele guvernării, are cea mai mare parte a armelor mediatice, are niște practici pe care le-au aplicat și altădată și le aplică, din păcate, și acum, cum ar fi presiunile asupra primarilor și așa mai departe. Dar există și ceva care face diferența în favoarea noastră, și anume credința, convingerea. Noi, toți, facem ceea ce facem nu pentru bani, nu pentru putere, ci pentru convingerea că această țară poate să arate altfel și va arăta”, a declarat Antonescu.

Europarlamentarul Adina Vălean, vicepreședinte al Grupului ALDE, a vorbit, în schimb, despre mandatul care tocmai se încheie, despre nominalizarea sa drept cel mai influent parlamentar la nivel european, despre politicile naționale pentru care a pledat acolo, dar și despre necesitatea trimiterii în PE a unor oameni care înțeleg mecanismele europene, mecanisme care, de multe ori, au „chichițe” care ne pot dezavantaja ca țară.

Adina Vălean a criticat în context pe unii miniștri români care „habar nu au ce propuneri trimit la Bruxelles, care nu știu să negocieze în comisiile de lucru ale Comisiei Europene”.

„Românii cred că încet, cu ajutorul unui proces mai bun de învățare a ceea ce înseamnă politica europeană, vor începe să facă diferența între ce înseamnă o muncă de fond și ce înseamnă politica datului din gură prin Parlamentul European. (…) Este foarte important ca oamenii să iasă la vot și să înțeleagă că trebuie să aleagă pe cine votează și pe cine trimit acolo”, spunea Adina Vălean.