comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mitică Paraschiv, candidat PNL la Primăria orașului Căzănești: Este nevoie de investiții majore. Lucrurile stagnează de prea mult timp.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/08/2020 | Politica

Localitatea ialomițeană Căzănești, declarată oraș în urmă cu aproximativ 15 ani, nu pare să semene deloc a urbe. Deși au trecut atâția ani, edilii care s-au perindat la conducere s-au mulțumit doar cu faptul că ocupă vremelnic o demnitate publică, lăsând în nepăsare acea comunitate.

Numai faptul că s-a încercat în nenumărate rânduri revenirea la statutul de comună spune multe, în loc să se găsească soluții ca acea localitate să se transforme cu adevărat într-un oraș, în care să existe cât mai multe utilități, servicii de sănătate pentru populație, condiții pentru educarea tinerei generații, infrastructură bună, curățenie, investitori.

Pentru a schimba în bine această localitate, Partidul Național Liberal propune la funcția de primar al orașului Căzănești pe Paraschiv Mitică, în prezent consilier local.

Paraschiv Mitica
Paraschiv Mitică

„Candidez la Primăria orașului Căzănești pentru că niciunul dintre primarii care au condus localitatea nu și-au lăsat amprenta cu nimic pozitiv asupra comunității noastre. Vin în fața dumneavoastră bazat pe bune intenții și pe dorința sinceră de a produce mult așteptata schimbare în bine. Căzănești merită o șansă la dezvoltare, iar acest lucru se poate întâmpla numai dacă în fruntea orașului vor fi aleși oameni de bună-credință. Știu ce înseamnă munca, devotamentul, responsabilitatea și consider că voi, alegătorii, sunteți vocea societății cu care administrația publică locală trebuie să interacționeze și de care să țină cont! Ne dorim cu toții să trăim într-un oraș european în care să se dezvolte proiecte de investiții care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții noastre. Pentru a pune în mișcare roțile acestui oraș este nevoie de o echipă tânără și dinamică, dar cu experiență, fiecare în domeniul lui. Eu vin în fața dumneavoastră cu o astfel de echipă, dornică să muncească și să se implice, astfel încât cetățenii din localitatea noastră să beneficieze de cele mai bune condiții de trai”, a punctat Paraschiv Mitică.

Trebuie spus că în orașul Căzănești nu există un spital, nici măcar un centru medical adecvat, unde oamenii să se poată trata fără a se deplasa la Slobozia sau Urziceni. Există un dispensar cu un medic de familie, care însă lucrează în condiții improprii. În Căzănești sunt multe probleme de rezolvat și multe lipsuri. Cei aproximativ 3.600 de locuitori ai orașului nu simt că trăiesc într-un oraș, însă plătesc taxe și impozite la nivelul unei localități urbane. Există probleme cu salubrizarea localității, percepându-se taxe destul de mari comparativ cu calitatea serviciilor prestate, există probleme cu câinii comunitari, pentru care nu s-a găsit o soluție, sunt probleme, de asemenea, cu gestionarea dosarelor de ajutor social, fără a fi propuse programe de integrare a populației beneficiare, iar o strategie de dezvoltare unitară nu există, în condițiile în care, de exemplu, după ce s-au asfaltat niște străzi, acum se efectuează lucrări de introducere a canalizării….

Mitică Paraschiv susține că orice investiție în acest oraș este benefică, însă toate trebuie făcute în așa fel încât cetățenii să fie avantajați și să nu le „amanetezi” viitorul.

„Este nevoie de un Parc Industrial, pentru a atrage investitori. Investitori care vor crea locuri de muncă. Vrem să identificăm pe fosta platformă a Combil-ului ce suprafețe mai avem disponibile pentru a crea condiții cât mai bune pentru viitorii întreprinzători. Trebuie finalizate proiectele de apă, canal, asfaltare. Este nevoie de o rețea de alimentare cu gaze naturale. Și sunt șanse, prin ADI 8, ca până în 2023, să fie introdusă rețeaua de gaze și în Căzănești. Ar fi un lucru extraordinar, pe care cetățenii îl așteaptă. Este necesar ca orașul Căzănești să redevină centru zonal, așa cum era pe vremea Combil-ului. Trebuie să stopăm migrația tinerilor, în special, și pentru asta trebuie să le creăm condiții. Și voi lupta, dacă voi fi ales, ca tinerii să aibă o bază sportivă multifuncțională, un centru cultural, copiii să aibă locuri de joacă și parcuri unde să se poată relaxa, un centru pentru tineret. Aș vrea ca proiectele dorite să fie create împreună cu acești tineri. Este nevoie de o echipă tânără, care să lucreze la aceste proiecte și să acceseze bani europeni în acest sens. Și vor avea toată deschiderea și sprijinul meu pentru crearea unui centru de consultanță. De asemenea, am gândit construcția unui campus școlar zonal pentru clasele V-XII, care să aibă toată infrastructura necesară unei educații de calitate, de la laboratoare și până la after-school. Un astfel de campus școlar ar putea ajuta și elevii din zonele limitrofe, ceea ce ar fi extraordinar. M-am gândit, totodată, și la accesul cetățenilor la sistemul de sănătate, prin înființarea unui centru medical, a unei policlinici. Pentru că locuitorii din Căzănești, în afară de un medic de familie și un stomatolog, care își desfășoară activitatea în niște cabinete inadecvate, nu au nimic… Este nevoie, de asemenea, de o capelă, este nevoie de extinderea cimitirului, pentru că în curând orașul va intra într-o criză privind asigurarea locurilor de veci. Sunt lucruri care pe oameni îi interesează. Din păcate, lucrurile stagnează de prea mult timp. Vreau să vă spun că este nevoie de multă muncă și eu chiar vreau să mă implic. Vreau să dezvolt localitatea, pentru că este nevoie urgentă. Și sunt șanse ca fondurile necesare să le obținem din proiecte europene. Nu voi fi un om care bifează un mandat și după aceea, la revedere. Nu. Eu chiar sunt un om care se implică”, a mai spus Paraschiv Mitică.