comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mită electorală la Movilița, Cocora, pagini lipsă la buletinele de vot, tentativă de fotografiere a buletinului de vot

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/06/2012 | Locale Ialomita

După ce duminică dimineață un candidat la primăria Movilița a fost reținut, împreună cu alte două persoane, după ce a fost prins că oferea mită electorală, un alt candidat, din comuna Cocora, la funcția de consilier, a fost depistat încercând să ofere bani alegătorilor.

Neregulile electorale par fără sfârșit. În orașul Țăndărei, candidatul liberal la funcția de primar a descoperit, în momentul în care a vrut să-și exercite dreptul de vot, că nu se regăsea pe buletin, pagina din mijloc lipsind. Un eveniment similar a fost descoperit la Mihail Kogălniceanu, unde mai multe buletine de vot pentru consilierii locali erau incomplete, lipsind pagina din mijloc.

Președintele BEJ Ialomița, Ion Toma, susține că dacă va fi nevoie de buletine de vot, acestea vor fi retipărite, însă speră să nu fie cazul.

De asemenea, la Slobozia Nouă a fost o tentativă de fotografiere a buletinului de vot. Buletinul de vot a fost anulat, persoana respectivă fiind cercetată în acest sens. După ce a votat încă o dată…

În condițiile în care urna mobilă poate fi un mijloc de a frauda, președintele BEJ susține că cererile pentru urna specială trebuie făcute și semnate de către persoanele care nu se pot deplasa din motive medicale, legea nesolicitând însă anexarea unor documente medicale.

„Urmează ca echipa să constate dacă persoana este în incapacitate de deplasare. Nu exclud că vor fi glume, echipa odată ajunsă acolo să constate că persoana este bine merci. Am avut sesizări într-o comună, unde s-au făcut 100 de solicitări. Urmează să se facă verificări de către echipa care se va deplasa la domiciliul fiecărei persoane, dacă toate aceste persoane chiar nu se puteau deplasa la secția de votare să-și exercite dreptul de vot”, a mai spus președintele BEJ, Ion Toma.