comenzi la domiciliu cliseru.ro

Misiunile desfășurate de pompierii militari ialomițeni în ultimele 24 ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/02/2020 | Lege si Ordine

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 33 intervenții destinate protecției comunității, din care 24 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii militari ialomițeni, amintim:

Incendiu Scanteia         ✔ În curzul zilei de marți, 25 februarie a.c., în jurul orei 12.35, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o hală metalică din comuna Scânteia. La locul intervenției s-au deplasat de urgență patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 17 subofițeri. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta în interioarul halei, acesta fiind localizat și stins în timp operativ de forțele de la locul intervenției. A ars hala metalică pe o suprafață de aproximativ 80 mp, 800 – 1000 alveole din material plastic, 10 paleți din lemn, s-au degradat 3 bancuri din lemn pentru depozitat scule și piese de schimb utilaje agricole, toate fiind depozitate în interiorul halei.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o manevră sau mod de operare greșit a unui dispozitiv electric de sudură.

✔ Tot în cursul zilei de marți, 25 februarie a.c., în jurul orei 15.05, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească din satul Piersica, comuna Ciochina. La  locul intervenției s-au deplasat de urgență 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 13 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un grajd al locuinței. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat după aproximativ o oră. In interiorul grajdului a fost sursprins de flăcări, un cal care a fost salvat de pompieri și care a suferit arsuri pe aproximativ 60% din corp. A ars asteriala acoperișului învelit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 40 mp și 10 baloți din paie care erau depozitați în grajd. Nu au existat victime și incendiul nu s-a extins la vecinătăți. Cel mai probabil, incendiul a pornit ca urmare a jocului copiilor cu focul mai mici de 6 ani.

✔ Tot în cursul zilei de marți, 25 februarie a.c., în jurul orei 13.00, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Codeești, comuna Bărcănești. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe aproximativ 2 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În continuare, pompierii militari ialomițeni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, iar evenimentele la nivel de județ vor fi atent monitorizate, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.