comenzi la domiciliu cliseru.ro

Minor din Gimbășani atacat și mușcat de un câine agresiv

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/03/2013 | Lege si Ordine

UPDATE:  Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost înregistrat dosarul penal nr. 728/P/2013, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev de art. 184 alin 1 C .p., ca urmare a plângerii prealabile formulate de numita B.C. pentru faptul că în data de 09.03.2013, în timp ce minorul C.G.I., în vârstă de 14 ani, se deplasa pe o stradă din comuna Cosâmbeşti, sat Gimbăşani, jud Ialomiţa, a fost muşcat de un câine din rasa „Ciobănesc mioritic”, lăsat nesupravegheat, ce-i aparţine numitului C. A.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

Marți, 12 martie a.c., Poliţia a fost sesizată despre faptul că sâmbătă, 09 martie a.c., un minor de 14 ani, din localitatea Gimbăşani, a fost atacat şi muşcat pe stradă de un câine, necesitând îngrijiri medicale.

copil muscat de caine1Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că animalul aparţine unui bărbat de 27 ani, din municipiul Slobozia.

Posesorul câinelui a declarat poliţiştilor că în ziua incidentului câinele a scăpat şi l-a muşcat pe minor de umărul şi piciorul drept, provocându-i leziuni uşoare.

Minorul a fost internat la Spitalul Feteşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de “neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută de Ordonanţa Guvernului nr. 55/2002 privind Regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.