livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ministrul Transporturilor, la Fetești și Slobozia: Strada Depoului din Fetești a intrat în reabilitare! Lucrările de reparații la podul peste râul Ialomița sunt în desfășurare.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, s-au aflat joi, 10 septembrie, în județul Ialomița.

Pnl Ialomita

În cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul PNL din Slobozia, cei doi oficiali, alături de candidații Luminița Barcari (candidat la președinția C.J. Ialomița) și Dragoș Soare (candidat Primăria Slobozia) și de președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, au vorbit despre stadiul proiectului referitor la Pasajul de la Drajna, despre lucrările de reparații la podul peste râul Ialomița, despre lucrările de reabilitare a străzii Depoului din municipiul Fetești (DN 3A), dar și despre posibilitățile de sprijinire a mediului de afaceri din județ. Lucian Bode și Virgil Popescu s-au deplasat apoi la obiectivele de investiții menționate.

Potrivit ministrului Transporturilor, Guvernul Orban a înțeles să susțină dezvoltarea infrastructurii de transport, aceasta constituind o prioritate.

„Avem două rectificări, ambele pozitive, în ceea ce privește bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. În acest an au existat suplimentări de fonduri pentru investiții. Noi ne-am propus, și am și reușit, să menținem toate șantierele deschise într-o perioadă dificilă, de stare de urgență, iar acum în starea de alertă, și ne-am propus să deschidem noi șantiere. (…) În cele 10 luni de guvernare, am semnat contracte de proiectare și execuție pentru 320 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare (…)”, a transmis Lucian Bode.

Totodată, ministrul a mai vorbit și despre Planul Național de Investiții și Relansare Economică, unde infrastructura de transport are un capitol important și care în prezent se află în dezbatere publică.

„În planul investițional ne-am asumat, pe lângă o strategie de finanțare, atât de la bugetul de stat, respectiv alocarea a 2% din PIB pentru domeniul transporturilor în fiecare an, atragerea de fonduri europene din actualul exercițiu financiar, dar mai cu seamă din viitorul exercițiu 2021 – 2027, și bineînțeles accesarea unei sume importante din Programul de Reziliență, din cele 33 de miliarde de euro alocați României”, a spus acesta.

Pasajul de la Drajna – în linie dreaptă

Referitor la proiectele legate de infrastructura de transport din județul Ialomița, dar și din zonă, proiecte mult așteptate de cetățeni, fie că locuiesc aici sau doar tranzitează județul, ministrul Transporturilor spunea că în ultimii ani acestea au fost uitate, însă de 10 luni de când PNL se află la guvernare, „acestea au prins viață”.

„Sunt bucuros să mă aflu astăzi aici și să vă prezint stadiul implementării acestor proiecte. (…) Fapte, nu vorbe, așa cum le place unora să spună. Așadar, pasajul rutier de la Drajna, unde există un trafic infernal, de peste 10.000 de vehicule pe zi, timpul de așteptare fiind în medie de 60 de minute, acum este un obiectiv asumat de către guvernul Ludovic Orban. S-a pierdut foarte mult timp cu tot felul de promisiuni. Noi, astăzi, putem vorbi de un proiect care a intrat în linie dreaptă. După cum știți, am aprobat prin Hotărâre de Guvern, în luna mai, Indicatorii Tehnico-Economici, iar de atunci și până astăzi am parcurs absolut toate etapele procedurale, obligatorii, pentru lansarea licitației și sunt bucuros să vă spun că pe data de 2 octombrie, în mai puțin de o lună, vom avea depunerea ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție. În calendarul propus se prevăd patru luni pentru proiectare și 18 luni perioadă de execuție. Avem finanțarea asigurată prin POIM – valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 133 milioane de lei cu TVA. Acest obiectiv foarte important este parte componentă a drumului TransRegio Brăila-Slobozia – Călărași – Chiciu, și vorbim de 142 de kilometri, din care aproximativ 35 de km se află pe raza județului Ialomița. În etapa I realizăm Pasajul Drajna, iar în etapa II, asta însemnând anul viitor, demarăm realizarea documentației și pentru realizarea acestui drum. (…) În varianta fără contestații, estimez că în luna noiembrie a acestui an voi semna contractul pentru proiectare și execuție”, a declarat ministrul Transporturilor.

Podul peste râul Ialomița, din zona Slobozia, în reparații!

Pod Slobozia

În ceea ce privește podul peste râul Ialomița de pe raza municipiului Slobozia (KM 89+668), de asemenea foarte tranzitat, ministrul Lucian Bode a anunțat că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 14.04.2020, iar până la acest moment antreprenorul câștigător se află în grafic cu lucrările. Valoarea contractului este de 3.606.531,04 lei cu TVA, durata de execuție este de 12 luni, iar garanția pentru acest obiectiv este de 5 ani.

„Am văzut o mobilizare bună a antreprenorului care efectuează lucrări la podul peste râul Ialomița. Aici stadiul fizic al lucrărilor este deja de 20%, ținând cont că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat anul acesta, la jumătatea lunii aprilie. (…) Estimăm că undeva la începutul anului viitor, în aprilie, sau poate mai devreme, să recepționăm lucrările de reparații la acest pod. De asemenea, avem și sumele necesare pentru lucrările de reabilitare a drumurilor naționale care străbat județul”, a declarat Lucian Bode.

Pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură vor fi executate o serie de lucrări ce vizează infrastructura, respectiv lucrări de suprastructură, calea și trotuarele (refacere straturi rutiere pe cale, montare hidroizolație,  refacere umplutură trotuare, montare parapet direcțional H4b, montare parapet pietonal metalic zincat, executare marcaje rutiere), racordări cu terasamentele (refacere sferturi de con, refacere casiuri, verificare plăci de racordare și înlocuirea acestora în cazul în care sunt degradate, racordarea straturilor rutiere de pe pod cu rampele de acces), lucrări aferente albiei (protecție pile cu anrocamente, protecții mal stâng, în aval de pod, cu anrocamente) și lucrări de execuţie a instalațiilor de iluminat.

Aproape 2 milioane de lei alocați pentru reparația străzii Depoului din Fetești. De astăzi au început lucrările!

Strada Depoului Fetesti

Un alt obiectiv aflat în atenție este pe raza orașului Fetești (DN3A – strada Depoului), unde s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de refacere a părții carosabile, deteriorate ca urmare a intervențiilor repetate la anumite rețele de utilități. În urma expertizei tehnice s-a constatat că sunt necesare anumite lucrări de refacere a sistemului rutier și a straturilor de uzură și legătură, pe întreaga suprafață. Valoarea lucrărilor este de 1.980.780 lei cu TVA. Începând de astăzi, pe acest sector de drum național se lucrează.

Gheorghe Catrinoiu
Gheorghe Catrinoiu

„Discuțiile pe care le-am avut acum două săptămâni, împreună cu doamna Luminița Barcari, candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Ialomița, cu domnul Ministru – , s-au concretizat repede în fapte. Astfel, reabilitarea străzii Depoului, care face parte din DN 3A și  realizarea sensului giratoriu de la ieșirea de pe A2 în DN 3B sunt de acum realitate. Lucrările de asfaltare a străzii Depoului au început astăzi, când domnul Ministru a avut o vizită de lucru la Fetești.  Dacă strada Depoului care are o lungime de 1,1 km este în stadiul de execuție, sensul giratoriu este în stadiul de avizare a  documentației tehnice, urmând ca la sfârșitul întocmirii documentației să înceapă execuția. Cu acest prilej, domnul ministru a reiterat sprijinul total al domniei sale pentru  toate obiectivele de investiții de la nivel local și județean, dar și ajutor pentru a accesa și proiecte cu finanțare europeană pentru asfaltarea străzilor din Municipiul Fetești”, a afirmat Gheorghe Catrinoiu, candidatul PNL la Primăria municipiului Fetești.

Se are în vedere modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale

Totodată, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a vorbit despre grant-urile în valoare de 1 miliard de euro care vor fi lansate curând în apel de proiecte și care vor putea sprijini mediul de afaceri. Este vorba despre trei scheme de ajutor de stat pentru companii, pentru microîntreprinderi fără salariați, cabinete medicale individuale, pentru medicii care au participat în lupta împotriva COVID -19 dar care nu au primit sprijin financiar din partea Ministerului Sănătății, pentru organizatorii de evenimente, precum și pentru edituri și librării, iar pe de altă parte, pentru industria hotelieră, transporturi, organizatori de evenimente, tipografii și edituri, transportul de persoane (va fi nevoie de 15% cofinanțare).

Ministrul Economiei a discutat și despre parcurile eoliene care produc energie regenerabilă, în județul Ialomița existând al doilea parc ca mărime din România, dar și despre panouri solare și posibilitățile de finanțare existente pentru montarea acestora.

De asemenea, acesta a vorbit și despre dezvoltarea rețelei de gaze naturale, fiind depuse până în prezent foarte puține proiecte, în jur de 20,  polul de proiecte fiind deschis până în luna noiembrie. Pentru că sunt foarte multe probleme legate de companiile din domeniu, mulți blocând aceste investiții, ori din cauză că nu au capacitatea necesară, ori pentru că nu vor să se dezvolte, se are în vedere modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale, astfel încât să fie obligați, dacă au o concesiune exclusivă să facă această investiție, în caz contrar urmând să-și piardă exclusivitatea.

Virgil Popescu a anunțat totodată faptul că a fost lansat apelul de proiecte pentru proiectul Start-Up Student, fiind vorba de 150 milioane de euro prin care studenții, masteranzii, doctoranzii, cercetătorii etc își pot înființa o companie și pot accesa, pe baza unui plan de afaceri, între 40.000 și 100.000 de euro.

Comandat de Partidul Național Liberal | Executat de SC LEMASOFT SRL | Cod Unic de Identificare AEP 21200012