comenzi la domiciliu cliseru.ro

Micul pieton, premiat de 1 Iunie!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/06/2021 | Lege si Ordine

Marți, 1 Iunie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, împreună cu polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ion Roată au desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială  „Profesor Ioan Man”,  jocuri și concursuri de Ziua Internațională a Copilului, în cadrul proiectului ,,Micul Pieton”.

Scopul parteneriatului urmărește educarea copiilor în vederea asumării cu responsabilitate și încredere a statutului de participant al traficului rutier.

Activitățile preventive vizează dezvoltarea unor comportamente și atitudini favorabile față de sine și față de ceilalți participanți la trafic, prin cunoașterea și respectarea regulilor de circulație.

În cadrul activităților au fost reactualizate informații din domeniul educației rutiere legate de semnificația semnelor de circulație, regulile de traversare corectă a străzii, precum și măsurile care trebuie luate pentru ca micul pieton să fie în siguranță.

Printr-o instruire adecvată, realizată atât de către polițiști, cât și de cadrele didactice, copiii pot fi încurajați să învețe de mici măsurile de siguranță rutieră și de salvare a vieții, precum și să înțeleagă importanța acestor abilități.