comenzi la domiciliu cliseru.ro

Metoda accidentul. Noi victime la Fetești și Bărcănești

Două femei de 71 și 79 de ani, din municipiul Fetești și localitatea Bărcănești, au sesizat poliţia cu privire la faptul că au fost victimele infracțiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Persoanele în cauză au relatat anchetatorilor că au fost contactaţi telefonic de persoane necunoscute, care au pretins că îndeplinesc anumite funcții, iar fiicele lor au fost implicate în accidente rutiere soldate cu victime, având nevoie de anumite sume de bani.

În ambele cazuri, persoanele contactate le-au comunicat necunoscuţilor că dispun doar de o parte din sumele solicitate, banii fiind oferiți unui bărbat care a ajuns la scurt timp la locuințele victimelor.

Ulterior, cele două femei şi-a contactat telefonic fiicele şi au realizat că nimic din cele relatate de persoanele necunoscute la telefon nu era real.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor apelante.

Pentru a nu deveni victima a unei astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

Verificaţi dacă ruda în cauza a fost implicată într-un eveniment rutier, dându-i un telefon! Solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar află această şi sunaţi pentru confirmare! În acelaşi timp, apelaţii 112 pentru a cere asistenţă!

Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier.

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupă mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dv. şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu primiţi în locuinţa persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.
Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni. Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs nici unei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să va contacteze în prealabil pentru a le confirmă veridicitatea solicitării!

Oricine poate fi victima unui accident dar într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar.
Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: