comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mesaje anticorupție diseminate în instituții și locuri publice din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/05/2013 | Lege si Ordine

În perioada februarie – decembrie 2013,  în cinci judeţe din România (Bucureşti, Braşov, Sibiu, Vrancea, Ialomiţa) este implementat proiectul „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine” al Asociaţiei Pro Democrația, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticoruptie, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România, proiect care face parte din Campania ,,Tinerii împotriva corupţiei”.

Tinerii impotriva coruptiei Premiul specialPrima etapă a proiectului a constat în crearea de materiale publicitare anticorupţie de către elevi din clasele X-XII ai liceelor din judeţ, care au dorit să participe la acest concurs, etapă finalizată joi, 4 aprilie, prin alegerea a patru echipe de elevi care au realizat cele mai concludente materiale (afiş A3 şi un film). Astfel, juriul a desemnat următorii câştigători: locul I Liceul „Alexandru Ioan Cuza” Slobozia, locul II Liceul „Grigore Moisil” Urziceni, locul III  Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia şi Premiul de excelenţă, echipa care a reprezentat judeţul nostru la Predeal – Liceul ,,Mihai Eminescu” Slobozia.

Următoarea etapă a proiectului amintit mai sus, constă în desfăşurarea unor activităţi cu ocazia aniversării zilei DGA, în ziua de joi, 30 mai 2013.

Pentru această zi, echipele câştigătoare din cele 5 judeţe au creat, la Predeal, în cadrul workshop-ului, materiale constând în: afiş, pliant şi logo-ul unui tricou.

Ca urmare, fiecare judeţ va primi un număr de tricouri, afişe şi pliante. Acestea vor fi folosite în judeţul Ialomiţa în dimineaţa zilei de joi, 30 mai, când echipa câştigătoare a Liceului ,,Mihai Eminescu”, împreună cu ofiţeri din cadrul S.J.A Ialomiţa, se vor deplasa la instituţiile publice pentru a disemina câte un afiş ce va fi postat la loc vizibil la sediul acestor unităţi.

Seara, începând cu ora 18.00, un grup de elevi ce vor purta tricourile cu mesaje anticorupţie, se va deplasa pe bulevardul Matei Basarab de la intrarea în oraş de la Facultatea „Bioterra” spre cealaltă intrare de la gară şi va disemina în rândul cetăţenilor pliante cu mesaje anticorupţie.