Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Medicul Mădălina Baltă: Am fost atacată, din punctul meu de vedere, nejustificat https://wp.me/p49Kdo-95R

Medicul Mădălina Baltă: Am fost atacată, din punctul meu de vedere, nejustificat

Zilele trecute, pe o rețea de socializare, era distribuită o filmare cu medicul Mădălina Baltă, în prezent director medical al Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, în care dumneaei a avut o ieșire nervoasă față de un aparținător al unei paciente internate în spital. Comportament care a fost blamat de mulți internauți.

După aproximativ o săptămână de la apariția acelui filmuleț, Mădălina Baltă a oferit, în cadrul unei conferințe de presă, câteva detalii despre acel moment.

„Este o filmare veche, care nu are legătură nici cu funcția, nici cu nimic. Este veche de aproximativ trei ani. Este o parte dintr-o discuție pe care am avut-o cu o aparținătoare, bineînțeles discuția fiind provocatoare și incitantă. Cred că este omenește, cred că poate să înțeleagă toată lumea că la un moment dat ne mai și enervăm și ne ieșim din sărite. Mai mult de atât nu știu ce să vă spun.(…) Nu am știut că sunt filmată. Mai târziu mi-a spus o cunoștință că filmulețul a fost postat pe youtube, acum am văzut că a fost preluat de un ziarist de la Constanța. Bineînțeles cu interpretări…cum se procedează de obicei. Începând de duminică am primit mesaje pe facebook de la persoane total necunoscute, mesaje injurioase.

Cum au stat lucrurile? Pacienta fusese internată cu ceva timp în urmă la Slobozia. I s-a pus diagnosticul de infecție cu Clostridium, a fost transferată la Matei Balș unde s-a tratat, s-a externat, s-a întors acasă.

După două săptămâni, s-a internat din nou la Slobozia cu o colică abdominală. În acea noapte, dacă îmi aduc bine aminte, au început scaunele diareice, iar a doua zi dimineață, când am intrat în gardă, de fapt până să intru în gardă, a venit o persoană necunoscută, foarte agresivă, să-mi spună că ce am de gând cu pacienta x, care este foarte grav bolnavă… Care pacientă, care urgență, nu mi-a spus nimeni nimic.

Eu îmbrăcată cu hainele de pe stradă, cu bagajele în mână. După ce m-am schimbat și m-am întors, ea era postată în fața camerei de gardă și m-a luat iar. Deja eram sunată de la UPU să cobor. M-a luat iar… (…) Am luat foaia, am verificat, chiar am sunat la Balș, unde medicul de gardă de acolo mi-a spus că acest caz este rezolvat. Odată ce s-a externat de la noi, pacienta este vindecată.

Că mai sunt niște anticorpi Clostridium în scaun, este o chestie normală. Asta era părerea specialistului. Deci, din punctul meu de vedere, a fost o hiperreacție. Am fost atacată, din punctul meu de vedere, nejustificat. Probabil că nu am știut să reacționez și să gestionez situația foarte bine. (…) Deci, înainte de această filmare au fost niște discuții, hai să le spunem neprincipiale, din partea aparținătoarei. Care nu se văd, pentru că nu au fost filmate…”, spunea Mădălina Baltă.