comenzi la domiciliu cliseru.ro

Medical Dental Blue din Slobozia a adus „Zâmbet sănătos” și la grădinița „Voinicel” din Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/10/2012 | Locale Ialomita

Zâna Măseluță a vizitat vineri, 26 octombrie, copiii de la grădinița cu program prelungit din Fetești. Într-un cadru de poveste, peste 60 de prichindei au învățat cum să se spele corect pe dințișori de la reprezentanții clinicii Medical Dental Blue din Slobozia, care încă de la începutul lunii octombrie a lansat proiectul „Zâmbet sănătos”.

Programul constă într-o serie de vizite ale unei echipe din partea clinicii de stomatologie în anumite școli și grădinițe din municipiu, cu scopul de a promova importanța igienei orale în rândul micuților. Vineri, a fost rândul copiilor din Fetești să primească vizita zânei măseluță. În cadrul acesteia, cu ajutorul a diverse materiale didactice, echipa formată din Zâna Măseluță și ajutoarele ei (medici stomatologi) au încercat să obișnuiască micuții cu ceea ce se întâmplă atunci când merg la cabinetul stomatologic, le-a explicat cât de importante sunt controalele regulate la medicul dentist, i-a învățat în mod practic tehnica unui periaj corect, ce alimente sunt sănătoase precum și diferite alte reguli de igienă orală.
La final, copiii au beneficiat de câte un control stomatologic, au primit mere și cadouri constând în diferite produse de igienă dentară, precum și câte o diplomă ce conține sfaturi pentru părinți cu privire la eventualele probleme descoperite în urma examinării copiilor. Potrivit Zânei Măseluță, prichindeii de la grădinița cu program prelungit din Fetești nu au probleme cu dințișorii, în ceea ce privește cariile, însă multora dintre ei a trebuit să le recomande control ortodontic.