comenzi la domiciliu cliseru.ro

Material lemnos confiscat de polițiști. Dosare penale pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2020 | Lege si Ordine

La data de 05 noiembrie a.c., pe raza comunei Ograda, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Slobozia au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos din specia fag.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că pe avizul de însoțire a materialului lemnos era înscrisă cantitatea de 5 metri cubi lemn foc.

A fost solicitat sprijinul reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Slobozia, care în urma măsurătorilor au stabilit că este vorba despre 6,8 metri cubi de material lemnos.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea surplusului de material lemnos ce a fost lăsat în custodia Primăriei Ograda.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul pisciculturii.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au urmărit combaterea faptelor de braconaj piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, în vederea asigurării unor condiţii de piaţă corecte.

Pe timpul desfășurării activităților polițiștii au efectuat 4 controale și au verificat 12 vehicule și ambarcațiuni, fiind constate două infracțiuni la O.U.G 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aplicate 9 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 4.100 de lei și confiscate două unelte de pescuit.

Activitățile preventive ale polițiștilor vor continua, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul pisciculturii.

Dosare penale pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Platonești, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor pe linie de piscicultură, ieri, 05 noiembrie a.c., au oprit în trafic un autoturism, în care se aflau doi bărbați, ambii de 69 de ani, din orașul Țăndărei.

Polițiștii au depistat în portbagajul autoturismului 22 de kg de pește din speciile crap, șalău, crap, caras, somn, șalău, fitofag și plătică, pentru care cei doi bărbați nu dețineau documente de proveniență.

Întreaga cantitate de pește identificată a fost confiscată, în cauză fiind întocmit dosar penal.

La data de 05 noiembrie a.c., polițiștii au depistat pe raza comunei Giurgeni, doi bărbați de 60, respectiv 63 de ani, ambii din comuna Bucu, care aveau în portbagajul unui autoturism, mai multe plase din naylon și ață.

În urma controlului autoturismului, în interiorul acestuia a fost găsită o plasă monofilament și două din ață, toate în lungime de 120 de metri, acestea fiind ridicate de polițiști în vederea continuării verificărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru încălcarea prevederilor legislației privind pescuitul și acvacultura.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

În data de 03.11.2020, în jurul orelor 17.00, pe timpul executării misiunilor specifice pe raza orașului Slobozia, patrula de jandarmi a fost sesizată prin S.N.A.U. 112 despre faptul că în pădurea limitrofă cartierului Bora se aud zgomote specifice tăierii de arbori cu drujba.

Având în vedere cele sesizate, patrula de jandarmi s-a deplasat în zona cartierului Bora unde, pe un drum spre localitatea Cosâmbești, au observat un atelaj hipo, în care se aflau două persoane. La vederea autospecialei de jandarmi, cele două persoane au abandonat atelajul hipo și au încercat să fugă. S-a acționat pentru interceptarea și oprirea acestora, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cele două persoane au tăiat și sustras dintr-o lizieră aparținând Cantonului Silvic Cornățele mai mulți arbori, din specia plop alb și salcie albă. Materialul lemnos a fost predat lucrătorilor Ocolului Silvic Slobozia, iar persoanele în cauză și documentele întocmite au fost predate Poliției municipiului Slobozia în vederea continuării cercetărilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa