comenzi la domiciliu cliseru.ro

Măsuri ce vor fi luate pe parcursul codului portocaliu – se recomandă închiderea școlilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/02/2012 | Locale Ialomita

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit duminică, 5 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, ca urmare a faptului că, începând cu ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsoare care va viza partea de sud și de sud-est a României.

Comitet situatii de urgenta Ialomita Având în vedere prognoza meteorologică, autoritățile recomandă elevilor și cadrelor didactice care trebuie să se deplaseze la școală, cu mijloace de transport în comun, să evite deplasarea din localitatea de domiciliu.

De asemenea, recomandă unităţilor şcolare întreruperea cursurilor, în cazul în care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, se pune în pericol siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice. Unităţile şcolare vor asigura toate condiţiile pentru elevii rămaşi în internate şi îi vor primi pe cei care vin dinspre localitatea de domiciliu  spre internat.

În acest context, spitalele, instituțiile publice, primăriile și celelalte servicii deconcentrate vor asigura funcționarea generatoarelor de energie electrică (și rezervele de carburanți) pentru a fi puse în funcțiune atunci când este necesar.

Medicii de familie, inclusiv persoanele din cadrul dispensarelor, vor asigura permanența în localitățile în care își desfășoară activitatea, astfel încât, la apariția unor cazuri de urgență medicală, specialiștii să se prezinte la pacienți pentru acordarea primului ajutor medical și confirmarea necesității intervenției Serviciului de Ambulanță.

Ambulanțele se vor deplasa cu prioritate la cazurile urgente confirmate.

În situația în care căderile abundente de ninsoare, vântul sau poleiul vor afecta căile de comunicație rutiere, există posibilitatea restricționării traficului pe toate tipurile de drumuri din județ.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️