comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marşul Cavaleriei: Drumul soldaţilor americani de la Mihail Kogălniceanu la Cincu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/05/2015 | Locale Ialomita

Aproximativ 400 de militari americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace tehnice, participă, în zilele de 13 şi 14 mai, la “Marşul Cavaleriei”, de la Mihail Kogălniceanu (Constanţa) la Cincu (Braşov). Convoiul și prin Slobozia.

“Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare,” consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exerciţiul „Sarmis 15”.

În trecerea prin Ploieşti, Sinaia şi Braşov, soldaţii americani, alături de partenerii din Forţele Terestre ale Armatei României, vor participa la activităţi publice menite să răspundă îndemnului „onorăm trecutul, asigurând viitorul”.

Vehiculele militare care participă la „Marşul Cavaleriei” sunt împărţite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Ele se deplasează de la Mihail Kogălniceanu prin Hârşova, Slobozia, Ploieşti, Sinaia şi Braşov pentru a ajunge la Cincu. Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restricţii de trafic, de care vă rugăm să ţineţi cont.

Miercuri, 13 mai, între orele 15.30 şi 19.00, Mall-ul Shopping City din Ploieşti va găzdui o ceremonie de bun venit. Publicul este invitat să participe şi să interacţioneze cu militarii care participă la marş. La baza sportivă Decathlon vor fi organizate un meci de fotbal între militarii americani şi cei de la Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploieşti şi o partidă de baschet cu elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Joi, 14 mai, de la ora 10.00 la 11.30, militarii americani şi români vor omagia, la placa comemorativă de la intrarea în oraşul Sinaia, memoria piloţilor americani căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, ei vor depune coroane de flori la monumentul Eroilor din Piaţeta Vulturii Libertăţii. Publicul este invitat să participe.

Tot joi, 14 mai, în intervalul orar 15.00 la 18.00, la Braşov, publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit organizată în Piaţa Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”. Participanţii vor putea viziona vehiculele americane şi româneşti şi vor avea ocazia să afle detalii despre posibilităţile unei cariere în cadrul Armatei României.

Puteţi urmări Marşul Cavalerilor pe reţelele de socializare cu ajutorul hashtag-ului #MarsulCavaleriei.

1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa, în perioada 15 mai – 6 iunie, la exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă „Sarmis 15”, în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.