comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mario Caloianu, inițiatorul transferului de cunoștinte în tranzacțiile on-line – “Bursa electronică de cereale”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2014 | Stiri nationale

În calitate de președinte al departamentului relații internaționale al UNPR, deputatul Mario-Ernest Caloianu a efectuat o vizită de lucru în Italia cu scopul de a pune bazele colaborării cu partea italiană în vederea promovării și punerii în practică a proiectului “Bursa electronică de cereale”.

Betoni Francisco & Mario Caloianu

Preocuparea pentru acest subiect are legătură directă cu zona pe care deputatul o reprezintă în Parlamentul României, respectiv județul Ialomița, a cărui economie este în principal bazată pe producția agricolă.

Modul în care în Italia a fost concepută și pusă în operă Bursa de Mărfuri “Telematica” a constituit o reușită, aceasta ajungând ca, în numai 2 ani de la înființare, să ruleze tranzacții de peste 520 milioane Euro anual. Acestea se fac în timp real, exclusiv on-line, prețurile fiind un autentic rezultat al pieței libere fără intervenția intereselor speculative. Întâlnirea cu doctorul Betoni Francisco – inițiatorul proiectului și, totodată, cel care a realizat în Italia “Bursa Telematica” a avut drept rezultat o serie de acorduri în vederea preluării acestui proiect de succes și realizarea sa și în România.

Astfel, vor avea loc întâlniri oficiale în Italia cu factori de decizie din administrație care au contribuit pentru succesul proiectului la punerea lui în practică.

De asemenea, vor fi pregătite propunerile legislative care să reglementeze funcționarea acestui tip de bursă în România, iar după 15 ianuarie 2015, se vor desfășura întâlniri tehnice și cu organizații și organisme din România prin care deputatul Caloianu, dar și doctorul Betoni, care va fi la rându-i prezent, vor supune atenției utilitatea înființării unei astfel de instituții.

Comunicat de presă: UNPR Ialomița