comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mario Caloianu: Ideea de a amprenta imigranții români din Germania, tendențioasă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/01/2014 | Locale Ialomita

Deputatul PP-DD Ialomița, Mario Caloianu, s-a arătat „surprins și indignat” de declarațiile făcute de Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, potrivit căruia imigranții români din Germania ar trebui amprentați.

mario caloianu„Ideea de a amprenta imigranţii români din Germania este total opusă unei Europe deschise, libere şi democratice. Consider că este inadmisibil ca un politician care ocupă o asemenea funcţie să facă asemenea afirmaţii demagogice şi lipsite de toleranţă. În apropierea alegerilor pentru Parlamentul European, cei care nu au nimic pozitiv de oferit electoratului recurg la propaganda de tip „străinul este de vină” sau „ţapul ispăşitor”. Libera circulaţie a persoanelor şi mobilitatea lucrătorilor reprezintă drepturi ale cetăţenilor europeni, indiferent de naţionalitate. Românii care muncesc în statele membre ale Uniunii Europene, îndeosebi în Italia şi Spania, sunt, în marea lor majoritate, oameni serioşi, care contribuie din greu la economia şi bunăstarea acelor state, inclusiv la sistemele de protecţie socială. S-au integrat fără probleme în societăţile respective şi reprezintă o resursă valoroasă de capital uman”, a subliniat deputatul într-un comunicat de presă remis presei luni, 6 ianuarie.

Potrivit acestuia, „românii nu sunt cerşetori sau profitori” și respinge categoric această etichetare tendenţioasă.

„În viaţa mea profesională am cunoscut experienţa de a lucra în Europa Occidentală. Am fost angajat, iar ulterior şi director, al unor importante firme din Italia şi Spania. Pot afirma în cunoştinţă de cauză că angajaţii se diferenţiază prin competenţe şi voinţă de a munci. Cine diferenţiază prin naţionalitate, discriminează. Cel mai mare pericol la adresa proiectului european provine din erodarea suportul popular, democratic. Scăderea încrederii în Uniunea Europeană este generată tocmai de contradicţia între valorile europene, pe de o parte şi politicile şi luările de poziţie ale unor politicieni şi oficiali europeni, pe de altă parte. Declaraţia lui Elmar Brok reprezintă încă un trist exemplu în acest sens”, a adăugat deputatul Mario Caloianu.