comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marian Neacșu – Replică la atacurile lui Tinel Gheorghe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/04/2016 | Politica

Marian Neacșu: „A informa presa locală cu privire la activitatea parlamentară constituie o parte din agenda mea de deputat.

marian neacsuSăptămâna trecută am semnalat adoptarea Proiectului de Lege pentru modificarea art. 2, alin. (3), din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 111/2010, privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, un act normativ necesar și mult așteptat de mamele din România. În acel context, m-a surprins faptul că deputatul PNL de Ialomița, Tinel Gheorghe, s-a abținut de la vot, lucru care a fost consemnat de președintele de ședință. Însă, comunicatul meu se se referea la o acțiune strict politică ce viza activitatea parlamentară, neavând caracterul unui atac la persoană și în niciun caz la familia deputatului Tinel Gheorghe. Nu îmi stă în fire și consider nedemne astfel de atitudini. Din păcate, alții nu împărtășesc aceste principii, de care, sunt convins, mediul politic românesc și evident, cel ialomițean, au nevoie.

Apreciez presa locală care a considerat corect să pună în aceeași pagină și comunicatul meu prin care am informat opinia pubică asupra proiectului de lege benefic pentru atâtea și atâtea mame active din România, cât și pe al domnului Tinel Gheorghe, care abundă de mizerii, de inexactități și atacuri la persoană și la familie.

Subliniez că nu intră în sfera preocupărilor mele să intru în polemică cu un om care a devenit deputat în doua rânduri numai pentru că eu am obținut scoruri electorale foarte mari. Dacă lucrurile nu ar fi stat în felul acesta, alți candidați din partea partidului din care făcea parte Tinel Gheorghe ar fi devenit deputați, iar televiziunile ar fi suferit probabil o mare pierdere de rating în lipsa acestuia. Nu mă consider în competiție cu un personaj care nu a făcut nimic pentru Ialomița și ialomițeni – cu excepția datului cu părerea la televizor, preocupare ce nu îi mai aduce atenția dorită și nici nu mai convinge pe nimeni. Conform cercetărilor sociologice din județ, cetățenii fie nu îl cunosc, fie nu au încredere în el, și în consecință nu au nici cea mai mică intenție să îl voteze. Nu voi da curs provocărilor unui om care pentru mine, și cred că și pentru cetățenii din Ialomița, nu înseamnă nimic din ceea ce definește un politician interesat de binele celor pe care trebuie să îi reprezinte.

La fel ca săptămâna trecută, și în această săptămână am transmis presei locale punctul pe care l-am considerat a fi cel mai important din perspectiva activității paralamentare. De această dată am semnalat adoptarea unui proiect foarte important pentru profesorii din școlile noastre, datorită demersurilor mele pornite în urma unor solicitări ale cadrelor didactice din Ialomița reprezentate de doamna Aurelia Minciu din Cosîmbești și de către domnul Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, prin care și dascălii care nu au acționat statul în instanță vor primi drepturile salariale neacordate de Guvernul Boc (pe care domnul Tinel Gheorghe îl susținea cu toate puterile).

Sunt convins că cetățenii din Ialomița vor discerne corect între cei care muncesc decent și eficient, reprezentându-le interesele, și cei care și-au făcut un obicei din scandaluri și dezinformări, ca să distragă atenția de la faptul că au fost oamenii de casă ai lui Traian Băsescu și ai Elenei Udrea.”

Deputat PSD, Marian Neacşu