comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marian Neacșu: Patru proiecte de lege deosebit de importante pentru cetăţenii României au fost adoptate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/09/2014 | Politica

Sesiunea parlamentară din această toamnă a debutat cu un succes legislativ major al Grupului Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, patru proiecte de lege deosebit de importante pentru cetăţenii României fiind adoptate marţi, 9 septembrie 2014.

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, un proiect blocat în această vară de Traian Băsescu, a fost adoptată în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după ce proiectul de lege a fost repus în discuţie şi validat, la rândul său, de către colegii din Senat. Legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, reexaminată la cererea Preşedintelui României creează cadrul necesar unei perioade de relaxare fiscală mult aşteptată de mediul de afaceri. Totodată, creşterea fondurilor rămase la dispoziţia angajatorilor va avea ca efect nu doar accelerarea investiţiilor, ci şi crearea de noi locuri de muncă pe piaţa legală, respectiv scăderea şomajului, reducerea muncii la negru şi creşterea numărului de contribuabili. Reducerea sarcinii fiscale asupra costului forţei de muncă, o măsură iniţiată de Guvernul Ponta şi susţinută de Grupul Parlamentar al PSD, dovedeşte încă o dată faptul că social-democraţii vin în sprijinul mediului de afaceri cu măsuri concrete, spre deosebire de partidele ce se revendică de la dreapta eşichierului politic, adică PDL, PMP sau PNL. Adoptarea proiectului de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator este cea mai consistentă măsură de scădere a sarcinii fiscale asupra costului forţei de muncă luată în ultimii 14 ani.

Alături de scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi de noul Cod al insolvenţei, reducerea CAS este parte din proiectul de relansare economică a României, asumat de PSD în faţa cetăţenilor.

Camera Deputaţilor a adoptat, în cadrul aceleiaşi şedinţe care a avut loc marţi, alte trei proiecte de lege cu un impact social deosebit, fiind vorba de măsuri reparatorii faţă de cetăţenii afectaţi de deciziile iresponsabile ale Guvernului Boc, susţinut şi manevrat de Traian Băsescu. Legile de amnistie fiscală a unei largi categorii de bugetari (medicii urmând să beneficieze de un act normativ distinct), a mamelor şi a pensionarilor fac parte din setul de măsuri pe Guvernul Ponta şi PSD le-au luat, rând pe rând, de la începutul mandatului până în prezent pentru a repara erorile şi incompetenţa fostului Executiv. Considerăm că bugetarii, mamele şi pensionarii cărora li s-au constituit debite fără să aibă nicio vină, ca urmare a unor erori de calcul ale funcţionarilor sau a unor sisteme informatizate, nu trebuie să plătească pentru greşelile altora.

Prin adoptarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, reexaminată la cererea Preşedintelui României, a Proiectului de Lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii şi a Proiectului de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului, aproximativ 25.000 de bugetari, 50.000 de pensionari şi 20.000 de mame vor beneficia de o amnistie fiscală pe deplin justificată. De altfel, cele trei proiecte de lege, precum şi actul normativ care prevede reducerea CAS, criticate şi exploatate politicianist de către opoziţie, au fost votate cu mici excepţii şi de către deputaţii partidelor de dreapta, acest fapt fiind o recunoaştere a viziunii economice şi sociale câştigătoare şi benefice pentru populaţie pe care social-democraţii o promovează.

În final, în replică la moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PNL, în care cei 89 de deputaţi ai opoziţiei au acuzat PSD de „alergie la Justiţie”, doresc să îi invit colegial pe semnatari să nu îşi irosească timpul cu demersuri propagandiste şi manevre inspirate din acţiunile bine-cunoscute ale doamnei Monica Macovei. Moţiunea a fost respinsă, şi avalanşa cu care ameninţă opoziţia va avea aceeaşi soartă. A bloca activitatea legislativă cu moţiuni, simple sau de cenzură, nu acoperă nici problemele din curtea ACL în prag de alegeri prezidenţiale, nici nu aduce vreun serviciu românilor, care aşteaptă de la aleşii lor măsuri concrete pentru un nivel de trai mai bun, pentru siguranţă şi normalitate.

Lider Grup PSD, Marian Neacşu

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️