comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marian Neacșu, condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/02/2016 | Lege si Ordine

Deputatul PSD de Ialomița, Marian Neacșu, a fost condamnat luni, 22 februarie,  la șase luni închisoare, cu suspendare, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, ancheta fiind inițiată de Agenția Națională de Integritate. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

marian neacsuMarian Neacșu a fost acuzat de faptul că și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, contrar legislației în vigoare.

Această condamnare îl trece momentan pe linie moartă din punct de vedere politic.

Detalii soluţie: „Admite apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sentinţei penale nr. 88 din 10 februarie 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 5950/1/2013. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În temeiul dispoziţiilor art. 2531 Cod penal anterior cu aplicarea art.5 Cod penal, prin înlăturarea dispoziţiilor art.74 lit. a, lit. c şi art.76 lit. e Cod penal anterior, condamnă pe inculpatul NEACŞU MARIAN la pedeapsa de 6 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit. a) teza a II – a, lit. b) și lit. c) Cod penal anterior, în condiţiile şi pe durata prevăzută de art.71 Cod penal anterior. În baza art.81, 82 Cod penal anterior cu aplicarea art.5 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei principale pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, stabilit conform dispoziţiilor art. 82 Cod penal anterior. În baza art.71 alin.5 Cod penal anterior, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. În temeiul art. 359 din Codul de procedură penală anterior atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 din Codul penal anterior privind cazurile de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei. Înlătură dispozițiile art.631 Cod penal anterior privind înlocuirea pedepsei amenzii în caz de sustragere de la executare cu rea credință. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul NEACŞU MARIAN împotriva sentinței penale nr. 88 din 10 februarie 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 5950/1/2013. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 265 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 65 lei reprezentând onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 22 februarie 2016”.