comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marian Godină a oferit “Cărțile copilăriei’’ elevilor din județul Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/04/2016 | Locale Ialomita

Luni, 11 aprilie, polițistul brașovean Marian Godină și reprezentanții Asociației Curtea Veche au oferit 1.600 de volume din colecţia “Cărţile Copilăriei” elevilor din județul Ialomița, în cadrul unor evenimente organizate la Şcoala Gimnazială “Ion Heliade Rădulescu” din oraşul Urziceni, la Căminul Cultural Cultural din localitatea Gârbovi, dar și la Manasia.

Actriţa Majda Sandra Yolo a susţinut un moment de lectură interactivă care i-a încântat pe copii, demonstrându-le că cititul de plăcere poate fi o adevărată aventură.

Transportul cărților a fost asigurat de Sameday Courier, în vreme ce echipa a ajuns la destinație cu un vehicul Dacia Dokker pus la dispoziție de către constructorul auto.

Peste o treime dintre cei care au cumpărat cartea lui Marian Godină, “Flash-uri din sens opus”, de pe site-ul editurii Curtea Veche, au contribuit cu o donaţie la dezvoltarea programului naţional de lectură “Cărţile copilăriei”.

Din suma colectată, autorul și echipa asociației au mai donat luna trecută 1.000 de cărți pentru copii elevilor din comuna Budila, județul Brașov.

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care publicul cititor al cărții semnate de polițistul brașovean a decis să doneze pentru programul național de lectură “Cărţile copilăriei”.

Acesta cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării.