comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marian Buzea este noul primar al comunei Gheorghe Lazăr

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/02/2013 | Locale Ialomita

alegeri gheorghe lazarComuna Gheorghe Lazăr a fost vedeta județului în ultima perioadă. După ce primarul Marian Pavel a obținut funcția de senator în decembrie anul trecut, au și început pregătirile pentru ocuparea postului rămas vacant. Alegerile locale parțiale au fost stabilite în data de 24 februarie, astfel că a existat suficient timp pentru organizare. În cursa electorală s-au înscris trei candidați, respectiv viceprimarul Marian Buzea (USL-PSD), Vasile Costel (PDL) și Pandele Vasile (PP-DD).

alegeri gheorghe lazar dan diaconescuDeși este binecunoscut faptul că această comună este de ceva timp una dintre fiefurile PSD, ceilalți candidați au încercat „marea cu degetul”, în semn de normalitate. Vineri, 22 februarie, de exemplu, în comună a venit și domnu´ Dan, celebrul Dan Diaconescu, însoțit de senatorul PP-DD Ștefan Stoica și alți reprezentanți ai partidului, pentru a-și susține candidatul. Întrunirea electorală, susținută în salonul de nunți din localitate, nu avea să dureze mult. Și asta pentru că domnu´ Dan a întârziat, iar rezervarea acelui spațiu era pentru o oră…. După ce și-au susținut discursurile la foc automat, au urmat fotografiile și pupăturile de rigoare cu simpatizanții purtători de eșarfe mov. Fără prea multă gălăgie, toți s-au retras apoi grăbiți pe la casele lor, mai ales că vremea nu era prielnică pentru băi de mulțime…

alegeri gheorghe lazar catel ppddTot vineri, în aceeași localitate, avea loc o întâlnire a primarilor din colegiul 2 Slobozia, cu câțiva parlamentari ai PSD, în frunte cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în cadrul căreia s-au discutat mai multe probleme legate de administrația publică locală, dar și despre posibilitățile de reglementare a acestora prin acte normative. În urma acestor discuții, putem concluziona că viitorul nu sună prea bine, nici pentru unitățile administrativ teritoriale, nici pentru populație, care vor fi nevoite, din cauza unor decizii luate pe vremea guvernului anterior, să suporte în continuare anumite restricții impuse, ba chiar în curând se prefigurează altele noi.

Așadar, vineri, dacă treceai cumva prin comună, aveai impresia că acolo are loc o întâlnire a polițiștilor și jandarmilor, nu altceva. Dar, în final, toată lumea a avut de câștigat. Mai precis, de protecție din belșug.

Duminică, din nou vânzoleală mare în comună. Ziua de vot a început, electoratul era pregătit, astfel că mulți au fost cei care s-au prezentat la urne. Cu mici excepții, ignorate de altfel, putem spune că ziua s-a încheiat fără incidente. La final, petrecere mare în tabăra social-democrată. Deși nu existau prea multe emoții în ceea ce privește câștigătorul, totuși scorul obținut i-a făcut pe toți să sară în sus de bucurie. Candidatul USL la primăria comunei Gheorghe Lazăr, Buzea Marian, a obținut 76% din voturile electoratului.

marian buzeaMarian Buzea a obținut 1.029 de voturi dintre cele 1.354 de voturi valabil exprimate.
Candidatul PDL, Vasile Costel, a fost la mare distanță, cu 272 de voturi (20%), iar cel al PP-DD, Pandele Vasile, cu 53 de voturi (4%) îi privea de la mare depărtare.

Prezența la vot a fost de 71,28%, dintre cei 1.947 de cetățeni cu drept de vot, prezentându-se la urne 1.388, în cele două secții de votare existente pe raza comunei.
Despre noul primar Marian Buzea, putem spune că este membru al Partidului Social Democrat și a fost viceprimarul localității încă din anul 2000.