comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marele premiu al Festivalului „Ionel Perlea”, câștigat de Florina Ilie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/05/2015 | Locale Ialomita

În perioada 15 – 17 mai, Sala de spectacol a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia a găzduit cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului şi Concursului Național de Interpretare a Liedului “Ionel Perlea”, cu participare internațională.

Deschiderea festivalului-concurs a avut loc vineri, 15 mai, zi în care a intrat în concurs și prima serie de concurenți. Seara au fost susținute recitaluri “In memoriam Enescu ’60 integrala muzicii vocal camerale”, cu Soprana Cristina Simionescu, pian Cezara Petrescu, Mezzo-soprana Claudia Codreanu, pian Ina Oncescu, și Soprana Bianca Manoleanu, pian Remus Manoleanu.

Sâmbătă, 16 mai, a intrat în concurs a doua serie de concurenţi, iar de la ora 19.00 au avut loc recitaluri, respectiv Basul George Crăsnaru, pian Remus Manoleanu și Mezzo-soprana Ana Rusu, pian Iulia Suciu.

Duminică, 17 mai, a avut loc Gala decernării premiilor, fiind urmată de Concertul laureaţilor și un recital susținut de către Iustinian Zetea – câștigătorul Trofeului Ionel Perlea 2014, împreună cu Adela Lörincz, la pian.

Festivalul-concurs a fost încheiat cu un concert de muzică sacră la Catedrala Episcopală Slobozia, cu participarea Coralei „SFÂNTUL MARE MUCENIC MINA” a Protopopiatului Slobozia, dirijor: Pr. Cătălin Stanciu și Corala „ARMONIA” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de arhid. drd. Iulian Dumitru, dublu medaliată cu aur la Olimpiada Mondială a corurilor.

Marele premiu „Ionel Perlea” a fost câștigat de Florina Ilie și a fost acordat de Centrul Cultural „Ionel Perlea”. Premiul I a fost obținut de Alexandru Chiriac, acordat tot de Centrul Cultural. Și în acest an, competiția a fost acerbă, iar calitatea interpretărilor greu de departajat. Astfel, au fost acordate premii EX AEQUO atât locului II cât și locului III.

Așadar, premiul II a fost obținut de Sergiu Coltan și George Vîrban, iar premiul III de Bogdan Podlovschi și Lamatic Ștefan.

Totodată, premiul „Mihaela Agachi” a fost câștigat de Rodica Ștefania și Ștefan Butu, fiind acordate și 8 premii speciale. Premiul „Doina Micu” pentru acompaniament a fost acordat lui Miriam Drașovean, premiul „Martha Joja” a fost acordat lui Ion Radu și Cristina Mihart, pentru stil cameral, premiul „Steliana Calos” a fost obținut de George Godja pentru interpretare vocală, premiul „Bianca” a fost câștigat de Ana Maria Băcanu și Raluca Ouatu pentru acompaniament, premiul special „Victoria Ștefănescu”, pentru duo cameral, a fost câștigat de Sergiu Coltan și Bianca Murariu, premiul „Suzana Szoreny” pentru duo cameral a fost câștigat de Andra Demidov și Florina Ilie, premiul „Theodor Grigoriu” a fost acordat lui Alexandru Chiriac pentru interpretarea liedului românesc, premiul de interpretare muzicală și scenică a fost obținut de Nanu Cătălina, iar premiul pentru interpretare „Dan Iordăchescu” a fost acordat lui Alexandru Chiriac.