comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mandatul primarului comunei Stelnica a încetat înainte de termen

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/12/2015 | Locale Ialomita
Actualizat: 30 noiembrie 2016

Printr-un ordin al prefectului județului Ialomița, emis vineri, 20 noiembrie, mandatul de primar al comunei Stelnica încetează înainte de termen, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate. Ca urmare, atribuțiile primarului Costel Brateș vor fi preluate de viceprimar.

costel brates„Se constată încetarea mandatului de primar al domnului Brateș Costel, primar ales la alegerile locale din 10.06.2012 în comuna Stelnica, județul Ialomița, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate, conform raportului de evaluare nr. 47117/G/23.10.2012, întocmit de Agenția Națională de Integritate și rămas definitiv prin decizia nr. 3263/22.10.2015, a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în ordinul prefectului Gigi Petre.

Până la organizarea alegerilor locale, atribuțiile primarului sunt preluate de drept de Marin Gică, viceprimar al comunei Stelnica.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Brateș Costel și sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit sursei menționate, „la data de 15 octombrie 2014, Brateş Costel, în calitate de primar al comunei Stelnica, a participat la licitaţia organizată de Consiliul Local Stelnica pentru concesionarea unui grajd de animale şi a unei celule de siloz din incinta fostului C.A.P., pe o durată de 49 de ani, împreună cu fratele său şi o terţă persoană, toţi fiind declaraţi câştigători, conform ofertelor depuse.

După adjudecarea licitaţiei, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Stelnica, acesta a semnat, la data de 1 noiembrie 2014, un contract de concesiune încheiat cu fratele său.

De asemenea, Brateş Costel, în calitate de persoană fizică, a încheiat alte două contracte de concesiune ce au fost semnate de viceprimarul comunei Stelnica.

Prin actele îndeplinite, primarul a obţinut în mod direct pentru sine şi pentru fratele său un folos patrimonial constând în folosinţa spaţiilor concesionate şi indirect obţinerea subvenţiilor de la A.P.I.A. pentru activitatea de creştere a animalelor. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Feteşti”.