comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mandat de Arestare European executat de poliţiştii ialomiţeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2013 | Lege si Ordine

Poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni au executat un Mandat European de Arestare, emis de autorităţile belgiene pe numele unui bărbat de 39 de ani din comuna Borăneşti.

ialomita politie mascatiSuspectul a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile belgiene care au emis pe numele său un Mandat European de Arestare, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt.

În baza datelor emise de poliţiştii belgieni, Biroul S.I.R.E.N.E a introdus o alertă cu privire la arestarea bărbatului în vederea predării.

Cel în cauză a fost identificat de poliţiştii ialomiţeni şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti care va lua măsurile în conformitate cu legislaţia naţională în vederea extrădării. 

Suspect de comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, reţinut de poliţiştii ialomiţeni

Poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti au reţinut sâmbătă, 12 octombrie a.c., pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, un bărbat de 34 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu.

În fapt cel în cauză, în ziua de 11 octombrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a agresat trei persoane cu vârste cuprinse între 37 şi 65 de ani, pe raza comunei de domiciliu, şi a pătruns fără drept în curtea locuinţei uneia dintre victime.

Suspectul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi violare de domiciliu. 

Tânăr cercetat penal pentru deţinerea fără drept a unei arme neletale 

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Slobozia, care deţinea fără drept o armă neletală din categoria celor supuse autorizării, respectiv o armă cu aer comprimat şi 470 diaboluri din plumb aferente acesteia.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se da soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Suspecţi de comiterea infracţiunii  furt calificat  depistaţi de poliţiştii ialomiţeni

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Bucureşti, a sesizat poliţia cu privire la faptul că în perioada septembrie – octombrie a.c., persoane necunoscute, au pătruns în curtea locuinţei sale situată pe raza comunei Bărcăneşti şi au sustras mai multe bunuri metalice, evaluate de partea vătămată la suma de 500 lei.

Din cercetările demarate cu operativitate de către poliţişti s-a stabilit că suspecţi de comiterea faptei sunt doi bărbaţi de 26, respectiv 36 de ani, ambii din comuna Bărcăneşti. Poliţiştii au reuşit recuperarea în totalitate a prejudiciului, care a fost restituit părţii vătămate.

Pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se da soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.                

Prins de poliţişti în timp ce comercializa articole de îmbrăcăminte contrafăcute

Poliţiştii de investigarea fraudelor au depistat, cu ocazia unei acţiuni derulate pe raza municipiului Feteşti, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din judeţul Galaţi, care oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte, ce purtau inscripţia unei mărci consacrate, care după modul de prezentare creau suspiciuni că sunt contrafăcute.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Comerţul ilicit în atenţia poliţiştilor ialomiţeni

O patrulă de siguranţă publică a oprit pentru control în trafic, pe raza comunei Axintele, o autoutilitară condusă de o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Sfântu Gheorghe.

În urma controlului efectuat în habitaclul autoutilitarei, poliţiştii au depistat 21 de bidoane a câte 10 litri fiecare, ce erau umplute cu lichid, ce emana miros specific de motorină şi care aparţineau pasagerei din autovehicul, o femeie în vârstă de 34 de ani, din comuna Sfântu Gheorghe, care intenţiona să le valorifice pe raza localităţii de domiciliu.

Faţă de femeie în vârstă de 34 de ani s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990.

Totodată, cele 21 de bidoane au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.  Verificările sunt continuate pentru stabilirea provenienţei combustibilului.

foto: arhivă
comunicat de presă: INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA