comenzi la domiciliu cliseru.ro

Manasia: Primarul și trei funcționare, trimiși în judecată pentru fals intelectual și delapidare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/10/2016 | Locale Ialomita

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, la 18.10.2016, în stare de libertate, a inculpaţilor Oprea Gelal (primarul comunei Manasia), respectiv Bălan Mihaela Florentina, Dinu Luminiţa şi Bucur Rodica (funcţionare ale Primăriei Manasia), pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual. De asemenea, inculpatul Oprea Gelal (primarul comunei Manasia) a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut probator următoarea situaţie de fapt:

Cele trei inculpate, în calitate de funcţionare ale Primăriei Manasia, au redactat în deplină cunoştinţă de cauză 47 de certificate de atestare fiscală, atestând împrejurări necorespunzătoare adevărului; la cea mai mare parte din activitatea infracţională au fost instigate de către primarul comunei Manasia.

De asemenea, primarul comunei Manasia şi-a însuşit, în anul 2012, o sumă din veniturile bugetare ale Primăriei Manasia.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Urziceni.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă: PJ Urziceni
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️