comenzi la domiciliu cliseru.ro

Make them succeed, tineret în acțiune

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/04/2012 | Locale Ialomita

Două tinere de naţionalitate germană, alături de copiii cu dizabilităţi din Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neuro-psihic Slobozia

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, în parteneriat cu European Intercultural Forum E.U.C./O  Schweitzer, derulează Proiectul „Make them Succeed” în cadrul Programului „Tineret în acțiune”, Acţiunea 2 – SEV (Serviciul European de Voluntariat).

Proiectul se implementează în perioada 01.02 – 31.08.2012 şi constă în derularea unui stagiu de voluntariat a două tinere de naţionalitate germană alături de copiii/tinerii cu dizabilităţi aflaţi în evidenţa Centrului de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neuro-psihic Slobozia.

Prin realizarea proiectului se urmăreşte socializarea şi integrarea în comunitatea locală a unui număr de 50 copii/tineri cu dizabilităţi, promovarea activităţii centrului şi schimbarea atitudinii comunităţii faţă de copiii/tinerii cu dizabilităţi și dezvoltarea de competenţe teoretice şi practice pentru cei doi voluntari prin asistarea şi participarea la activităţile de terapie specifice în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neoro-psihic din municipiul Slobozia (logopedie, ergoterapie, consiliere psihologică, kinetoterapie, activităţi educative etc.) şi vor desfăşura activităţi de socializare şi de divertisment (jocuri pentru copii, plimbări, activităţi sportive, excursii) împreună cu copiii din centru.

Proiectul creşte conştientizarea (awareness) pozitivă a tinerilor voluntari şi a tinerilor cu dizabilităţi asistaţila Centrulde Recuperare asupra culturii româneşti, germane şi a culturilor din ţările de origine ale tinerilor voluntari, prin activităţile pe care aceştia le desfăşoară împreună.

De asemenea, periodic se vor organiza întâlniri ale voluntarilor cu tineri din comunitatea locală, în care aceştia vor discuta despre culturile propriilor ţări şi a celei de reşedinţă. Proiectul susţine în acest fel şi dialogul şi întâlnirile interculturale cu alţi tineri din medii şi culturi diferite.

Activitatea sprijină prevenirea şi combaterea prejudecăţilor, rasismului şi a tuturor atitudinilor ce conduc către excludere prin faptul că aduce împreună tineri aleşi independent de grupul lor etnic, religie, orientare sexuală, opinie politică, cultură etc.

Proiectul oferă participanţilor oportunitatea de a se exprima liber, de a descoperi diferite culturi, de a-şi împărtăşi experienţa, de a învăţa unii de la alţii, de a promova voluntariatul şi ideea de implicare în comunitate prin activităţi educative şi muncă voluntară.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa are rol de organizaţie coordonatoare şi de organizaţie gazdă, facilitând implementarea proiectului prin oferirea de suport administrativ şi calitativ.

Acest proiect este finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.