comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mădălin Teculescu: Voi folosi referendumul în cazul în care consiliul local îmi va fi ostil

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/04/2012 | Locale Ialomita

Fostul prefect Mădălin Teculescu a reiterat, vineri, 27 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că va candida pentru funcția de primar al municipiului Slobozia din partea Alianței pentru Ialomița (API).

Madalin Teculescu si Cazacu Marinica„Îmi doresc să fiu primarul Sloboziei și să fac pentru cetățenii municipiului numai lucruri bune, cât mai transparent și mai echilibrat, pentru că viața politică din ultima perioadă ne arată că cetățeanul își dorește ca edilul local să îi fie aproape și să îi pese de el. (…) Este o prioritate pentru mandatul meu să le readuc oamenilor încrederea că pot avea mai mulți bani în buzunar neplătind un impozit foarte mare pentru ceva pe care nu îl au, așa cum este la Slobozia Nouă. Așa cum este Căzăneștiul oraș, așa este și Slobozia Nouă parte din municipiu. Dar asta va fi o temă de campanie…”, a declarat candidatul Alianței pentru Ialomița.

Mădălin Teculescu a adăugat că nu candidează pentru PDL separat, ci pentru Alianță pentru că „este o oportunitate și o dorință foarte mare de a schimba lucrurile în județul Ialomița și în Slobozia, și avem acest protocol și această dorință, cu PNȚCD, din care am făcut parte, cu PNG și cu UNPR”.

Sloganul său de campanie va fi „speranță, credință și muncă”, explicat de acesta ca fiind „speranța slobozenilor de a avea o viață mai bună, în problema apei, de exemplu, credință că se pot face lucrurile temeinic, și muncă, munca lui Teculescu.

„Trebuie să explic să nu se înțeleagă că îi pun la muncă pe alții. Pentru că Teculescu este obișnuit să muncească. Deși fiecare trebuie să muncească, să aibă un loc de muncă, pentru că discutăm de această lipsă a locurilor de muncă”, a mai spus Teculescu.

Mădălin Teculescu a spus, de asemenea, că are soluții pentru rezolvarea mai multor probleme care există în Slobozia, propunând ca acestea să fie dezbătute într-o confruntare cu ceilalți candidați, la o masă rotundă.

„Să vedem ideile fiecăruia, să le discutăm tranșant. Eu sunt dispus să discut aceste soluții dar, repet, cu ceilalți candidați de față, pentru că nu mi se pare în regulă eu să vi le expun acum dumneavoastră iar ei să le preia. Și ca prefect le-am dat câteva soluții și s-a dovedit că am avut dreptate. Propun presei să organizeze această confruntare cu ceilalți candidați”, a afirmat acesta.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, susținută la sediul de campanie al API, președintele PDL Ialomița, Cazacu Marinică, a subliniat că Mădălin Teculescu este „obligat să câștige cu peste 30%”, având în vedere faptul că sunt mai mulți candidați, iar alegerile vor fi într-un singur tur.

Întrebat ce va face în cazul în care va ieși primar dar va avea un consiliu ostil care nu îi va accepta proiectele, Mădălin Teculescu a spus că va folosi referendumul.

„Nu mi se pare în regulă ca un consiliu local să nu ia de bună și să nu voteze proiectele corecte, prezentate transparent, pentru că altfel ajungem la o modalitate legală care nu a fost folosită aici la Slobozia și pe care eu mi-o doresc să o folosesc. Vorbesc de referendum. Practic. Primarul Teculescu va folosi referendumul dacă nu…”, a mai spus Teculescu.

În condițiile în care conferința de presă a fost susținută la scurt timp după căderea guvernului Ungureanu, Cazacu Marinică a ținut să precizeze că niciun primar dintre cei care au trecut de la alte partide și care și-au manifestat intenția de a candida pentru PDL nu s-a răzgândit, ba chiar a primit mesaje de încurajare.