comenzi la domiciliu cliseru.ro

Luminița Barcari, înlocuită de Otilia Dumitru, la șefia Inspectoratului Școlar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/06/2012 | Locale Ialomita

Otilia Dumitru a fost detaşată, începând de miercuri, 6 iunie, în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, înlocuind-o pe Luminiţa Barcari, eliberată din funcţie prin ordin al ministrului.
Luminița Barcari, înlocuită de Otilia Dumitru, la șefia Inspectoratului Școlar Fostul inspector al IŞJ Ialomiţa susţine că, în cele cinci luni cât a ocupat această funcţie, a încercat să pună în aplicare, în interesul învăţământului ialomiţean, toate programele desfăşurate la nivel naţional, în opinia sa acestea fiind finalizate cu succes.
Luminiţa Barcari a precizat că era pregătită pentru o astfel de schimbare, fiind numită politic, şi va reveni la catedră, respectiv la Liceul Carol I din Feteşti.
Totodată, a ţinut să menţioneze că politica nu a afectat sub nicio formă desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ, niciun director de şcoală nefiind demis din astfel de motive.
„Cu doamna Otilia Dumitru sunt colegă, este un om al şcolii şi mă bucur că ştie despre ce este vorba în Inspectoratul Şcolar. Îi urez succes”, a transmis Luminiţa Barcari, în cadrul unei conferinţe de presă.
Noul inspector general şcolar Otilia Dumitru a apreciat interesul depus de predecesoarea sa, mulţumind în acelaşi timp şi inspectorilor, pe care i-a asigurat de tot sprijinul său.
„Legat de numirea mea în această funcţie, sunt onorată şi îi asigur pe copii, pe părinţi şi pe cadrele didactice că îi voi sluji şi că tot ceea ce voi întreprinde împreună cu echipa de inspectori va fi strict legat de a avea cele mai bune rezultate şi de a face ceva pentru copii. Nu vor exista interese dictate politic. Singurul interes este legat de politica educaţională”, a declarat Otilia Dumitru.
Se pare însă că politica educațională s-a împletit interesant cu politicul, iar recent au avut loc ceva schimbări de directori de unități de învățământ.