livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Luminița Barcari, candidat PNL la președinția Consiliului Județean Ialomița: Cred cu tărie în șansa unei schimbări a județului, a mentalității și, implicit, a modalității oamenilor de a acționa în comunitate

De ce candidează Luminița Barcari?

Luminita Barcari
Luminița Barcari

Răspunsul la această întrebare se concretizează, pe de-o parte, prin încrederea pe care mi-au acordat-o colegii din organizația județeană a Partidului Național Liberal și prin propunerea pe care mi-au făcut-o, considerând că abilitățile mele pot să fie valorificate într-o asemenea funcție în fruntea județului Ialomița. Iar, pe de altă parte, prin dorința mea de a îmi pune în slujba comunității experiența. Când o persoană are o viață activă în comunitate și manifestă preocupare față de binele și de progresul acesteia, intervine în mod natural dorința de autodepășire, dar și de implicare civică mai susținută. Eu am văzut această candidatură drept un fapt firesc, mai ales că locuiesc în județul Ialomița, în care m-am născut și viața mea este legată puternic de oamenii și locurile din Ialomița, un județ prea mult timp ignorat și care are nevoie de fapte, de dezvoltare!

De ce președinte al Consiliului Județean?

Vă spuneam mai înainte despre experiență. În ceea ce mă privește, aceasta este nu doar politică, dar și profesională și managerială. Iar prin raportare la responsabilitățile acestei funcții, am considerat că experiența constituie un atu. Totodată, eu cred cu tărie în șansa unei schimbări a județului, a mentalității și, implicit, a modalității oamenilor de a acționa în comunitate și consider că pot fi parte a acestei schimbări ca președinte al Consiliului Județean Ialomița!

În sloganul dumneavoastră și în mesajele publice pe care le-ați exprimat în această perioadă, obișnuiți să spuneți că SE POATE ȘI ÎN IALOMIȚA! La ce vă referiți? De ce spuneți astfel?

Pentru că, într-adevăr, se poate acționa și în acest județ, astfel încât el să fie mult mai bine situat la nivel național din punct de vedere economic, social, iar locuitorii lui să aibă o calitate superioară a  vieții, atât în privința perspectivelor economice și a posibilităților de realizare a veniturilor, cât și  în privința infrastructurii. Din păcate, Ialomița, în prezent, în ciuda potențialului natural și economic deținut, se află într-un stadiu de dezvoltare foarte scăzut. În condițiile în care la conducerea județului, a Consiliului Județean, în ultimii 30 de ani s-au aflat reprezentanți ai PSD. Iar județul este unul dintre cele cunoscute la nivel național ca fiind conduse de așa-ziși baroni ai partidului menționat Iar aceasta este o realitate, nu o acuză de campanie electorală. Oamenii pot lesne observa: Ialomița este în stadiul în care este, ca o consecință a administrației PSD!   Este știut faptul că în perioada campaniei electorale, candidații își maximizează realizările și promisiunile, au tendința să promoveze ceea ce consideră drept mare realizare. Am văzut în spațiul public, pe diverse canale, menționându-se multe cifre care ar atesta, de pildă, investiții în Ialomița ultimilor ani. Dar, dincolo de aceste cifre mari și seci – da, era normal să fie vehiculate diverse sume cheltuite, pentru că județul a beneficiat de buget -, unde se vede binele locuitorilor și al județului? Care a fost eficiența administrației? Care sunt roadele investițiilor traduse în mai bine pentru oameni? De ce REALITATEA din Ialomița este aceasta și nu alta? Am tot făcut referire în ultima perioadă la modelul de bună administrare, guvernare liberală aplicat în alte zone ale țării sau în alte județe. De ce s-a putut în Cluj, Bihor, Alba, Călărași chiar, și nu s-ar putea și în Ialomița? De ce acolo au fost aplicate și dezvoltate atâtea proiecte menite să îmbunătățească viața locuitorilor și în județul nostru, care are un potențial remarcabil din punct de vedere agricol, de exemplu, nu s-ar putea? Bineînțeles că SE POATE! Important este, însă, ca la conducerea comunității să fie buni administratori. Partidul Național Liberal nu a avut până acum șansa de a demonstra la nivelul de președinte al Consiliului Județean Ialomița, de a pune în aplicare programul politic menit să ducă județul la un nivel superior. Și, de aceea, este necesar ca votanții de la alegerile din 27 septembrie să acorde această șansă și să își schimbe mentalitatea, demonstrând că SE POATE! Că Ialomița poate deveni un județ bine administrat, armonios dezvoltat, la standarde occidentale.

Apropo de alegeri, cum credeți că se raportează oamenii la acestea? Cum ați perceput atitudinea lor pe parcursul acestei campanii electorale?

Atât în cadrul vizitelor pe care le-am efectuat în ultima perioadă în localități ale județului, împreună cu ai mei colegi din Partidul Național Liberal, cât și pe rețelele sociale, am putut constata că ialomițenii  sunt nemulțumiți de multe aspecte privitoare la administrarea județului, a comunităților. Or, tocmai despre aceasta este vorba. Așa după cum precizam anterior, aceasta este realitatea ce nu poate fi contrazisă de cuvinte. Oamenii pot vedea și aprecia cu ușurință la ce nivel se află comunitatea lor și ei și-ar da votul cu mare plăcere acelor buni conducători, primarilor și consilierilor care au acționat pentru binele comunei sau orașului! Faptele și realizările acestora sunt elocvente pentru oameni, care nu mai trebuie convinși prin campanie! Iar la nivel județean, realitatea este cea de care vă spuneam: în ultimii  30 de ani Consiliul Județean a fost condus, într-o formă sau alta, de reprezentanți ai PSD și consecințele sunt clare!

Am observat, prin prisma aceasta, la unii dintre alegători, din ce în ce mai mulți, dezamăgirea față de partide și de conducători, față de rostul alegerilor. De aceea am vorbit despre importanța schimbării mentalității și necesitatea de a acționa prin vot!  Dacă oamenii nu se implică și nu sancționează prin vot pe cei care au fost până acum la conducerea județului, starea actuală se va perpetua! De alegători depinde să facă în așa fel încât alegerile să aibă rost și să conteze! Să nu se lase păcăliți de promisiuni din partea unora care au avut ocazia de a demonstra și nu au făcut-o! Este logic și realist. Am văzut adesea cum se evocă pe diverse canale ce au promis unii candidați în urmă cu patru ani și nu au făcut, iar acum vin și pretind iar votul semenilor! De aceea, în mesajele mele afirm că viitorul nu stă în vorbe, ci în fapte! Sper ca ialomițenii să dea reprezentanților Partidului Național Liberal șansa de a demonstra aceasta!

Ați vorbit despre potențialul agricol al județului. Ce SE POATE  în domeniul acesta în Ialomița  în viziunea  candidatului  Luminița Barcari?

Prin programele inițiate în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de către Guvernul României, Consiliul Județean Ialomița, reprezentat de către  Președinte, va fi parte în procesul de obținere a liniilor de finanțare europeană în vederea sprijinirii dezvoltării agriculturii și a industriei agro-alimentare. Un alt aspect al programului politic al candidatului Luminița Barcari  în domeniul agriculturii vizează sistemele  de depozitare a produselor agricole. Este știut faptul că lipsa investițiilor în sectorul agricol a contribuit substanțial la creșterea deficitului comercial al României, importurile de produse agro-alimentare înregistrând creșteri constante. Între problemele identificate, care contribuie la acest dezechilibru major, se află lipsa unor capacități moderne de depozitare și, pentru a răspunde acestei nevoi urgente, Guvernul României va demara, începând cu data de 1 martie 2021, construirea a 8 depozite de produse agricole, amplasate în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Depozitele regionale vor fi amplasate în vecinătatea nodurilor de transport rutier, feroviar și fluvial, în scopul reducerii costurilor de transport. Dată fiind amplasarea într-un asemenea context favorabil, Ialomița, prin intermediul Consiliului Județean, poate fi unul dintre centrele regionale. În acest moment, se acționează din partea conducerii PNL Ialomița, pentru ca depozitul regional pe Regiunea de dezvoltare Sud-Est să fie în Ialomița.

Avem în vedere, totodată, și implementarea unor tehnologii de procesare, formare profesională cu sprijinul liceelor ce au clase cu profil agricol.

Ce intenții aveți pentru sprijinirea mediului de afaceri și pentru a demonstra că SE POATE  și în acest domeniu?

Vă vorbeam puțin mai înainte despre modelul liberal de dezvoltare a localităților, a comunităților și a județelor. În cadrul acestui model demonstrat în alte județe,  instrumentul cel mai eficace s-a dovedit atragerea de investiții și de fonduri europene. De aceea, mi-am propus ca la nivelul Consiliului Județean să existe Serviciul de Fonduri și Implementare a Proiectelor, format din persoane care vor dezvolta programe pentru realizarea de investiții strategice și atragerea de investitori privați naționali și internaționali în scopul implementării în Ialomița a unor proiecte de cel puțin 1,5 miliarde euro în următorii 4 ani. Totodată,  văd necesară înființarea unor birouri economice zonale ale Consiliului Județean, la solicitarea mediului de afaceri local și a GAL-urilor unităților administrativ-teritoriale. Iar extinderea rețelelor de utilități în zonele atractive din punct de vedere economic se impune ca parte a strategiei de sprijinire a mediului de afaceri.

Comandat de Partidul Național Liberal | Executat de SC LEMASOFT SRL | Cod Unic de Identificare AEP 21200012