comenzi la domiciliu cliseru.ro

Lucrările de modernizare sunt în grafic pe aerodromul de la Feteşti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/08/2014 | Locale Ialomita

„Pe aerodromul de la Feteşti, lucrările sunt în grafic”. Afirmaţia îi aparţine ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care a evaluat joi, 21 august, stadiul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii aerodromului de la Feteşti.

Lucrările de modernizare prevăzute în proiect, a cărui valoare totală este de 32 milioane de euro, vizează sistemul de frânare de avarie, platformele de parcare şi de mentenanţă ale aeronavelor, depozitele de muniţii şi cele de carburanţi, hangarul de mentenanţă, dar şi pista de aterizare-decolare.

„Aeroportul de la Feteşti va deveni unul la standarde NATO, compatibil cu tehnica de dirijare şi de operare a zborurilor avioanelor F-16, care vor intra în dotarea Armatei României la începutul lui 2016”, a spus mMinistrul apararii, Mircea Dusa inspecteaza lucrarile la Baza 86 Aeriana de la Fetesti, 21 08 2014inistrul Duşa.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a arătat că lucrările de modernizare a pistei sunt realizate în proporţie de 42%, termenul de încheiere pentru acest segment al proiectului fiind luna noiembrie 2015, când vor fi finalizate şi celelalte obiective.

Din bugetul M.Ap.N. sunt alocate 11 milioane de euro pentru acest proiect de modernizare, iar din finanţările prin Programul NATO de Investiţii în Securitate (NSIP), aproximativ 21 milioane de euro.

Sursa: Biroul de Presă al MApN. Foto: Cătălin Ovreiu