comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Lori” – noul arhitect șef al municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/09/2011 | Locale Ialomita

„În scurta perioadă de când sunt aici, am constatat că este un oraș în plină dezvoltare, cu spații verzi din abundență”

Bereczk Alexandru Lóránd este noul arhitect şef al municipiului Slobozia. Acesta a fost prezentat, săptămâna trecută, consilierilor locali în cadrul şedinţei de consiliu susţinută miercuri, 31 august.

Bereczk Alexandru Lóránd

Este din localitatea Sf. Gheorghe, județul Covasna, și a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» București. Bereczk Alexandru Lóránd a susținut examenul pentru a ocupa acest post la sfârșitul lunii iulie, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, fiind apoi numit prin dispoziție a primarului.

Potrivit primarului municipiului Slobozia, Gabi Ionașcu, noul arhitect șef are suficientă experiență, activând o perioadă și în domeniul privat. În plus, din dorința de a avea ocupat postul și a avea stabilitate, administrația locală i-a pus la dispoziție noului arhitect șef și o garsonieră.

„Îi dorim succes, și de aici încolo să-și pună amprenta asupra arhitecturii și urbanisticii orașului nostru. Rugămintea este să uzați de el ori de câte ori veți aveți nevoie, pentru că dânsul este profesionist. Pe mine m-a convins, cunoaște foarte bine tainele meseriei și legislației din domeniul urbanisticii. (…)”, a mai spus primarul.

Edilul Sloboziei nu s-a sfiit să se lanseze și în afirmații de „culise”, legate de viața personală a tânărului arhitect, susținând că „Lori”, așa cum îi spune dumnealui, este în curs de a se căsători și că i-ar plăcea ca familia ce urmează a se închega să rămână în Slobozia.

„Sper că cea pe care a ales-o va alege și orașul, orașul să fie municipiul Slobozia, și cred că împreună cu dânsul și cu familia pe care sunt convins că o va închega va fi un succes nu neapărat pentru administrația publică locală ci un succes din punctul de vedere al funcției de arhitect șef al municipiului Slobozia. Îi urez lui Lori, pentru că așa îi spun eu, succes, iar dumneavoastră să îl folosiți la maxim pentru că este tânăr și..” și poate, au adăugat consilierii, într-un vacarm general.

Întrebat de către unul dintre consilieri cum i s-a părut Slobozia în cele câteva săptămâni de când este aici, arhitectul șef a creat rumoare prin scurta declarație pe care a reușit să o facă… „De când sunt aici, am constatat că este un oraș în plină dezvoltare, cu spații verzi din abundență și…sincer îmi place…”, a spus acesta.

Consilierii i-au urat succes noului arhitect șef, dar nu înainte de a-i solicita respectarea legislației din domeniu.