comenzi la domiciliu cliseru.ro

Locuitorii din Bărbulești au podeț nou peste râul Sărata

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2011 | Locale Ialomita

pod barbulestiJoi, 17 noiembrie, în localitatea Bărbuleşti, a avut loc recepţia podeţului peste râul Sărata, cel vechi fiind improvizat din tuburi metalice peste care se afla o umplutură de piatră. Podeţul iniţial a fost distrus de inundaţii şi refăcut provizoriu de către săteni, tuburile metalice fiind ancorate şi susţinute de o şină metalică montată provizoriu.

Prezentând un pericol pentru siguranţa circulaţiei, Consiliul Judeţean Ialomiţa a aprobat modernizarea acestui podeţ, suma alocată din bugetul judeţului fiind de 1.533.360,79 lei (inclusiv TVA). Proiectul a fost întocmit de S.C. Rutexpert S.R.L. Bucureşti, iar lucrările au fost executate de S.C. SCADT S.A. Slatina, în şapte luni față de un an cât era programat, şi au cuprins modernizarea a 570 metri de drum local (care leagă DN 1D de podeţ), un trotuar şi un pod din beton de 18 metri. La recepţie au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, constructorului, consilieri judeţeni şi cetăţeni ai comunei Bărbulești.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, a apreciat efortul depus de constructor pentru a finaliza lucrarea într-un timp mai scurt decât cel programat, cu bani puțini, dar și insistența autorităților locale pentru ca acest proiect să fie pus în practică.
„CJ Ialomița a promis, în urmă cu câțiva ani, că vom realiza un lucru necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire în această localitate, pretextul fiind un angajament guvernamental de a repara podețul care separa un cartier important al comunei din Bărbulești de principalul cartier. Acest podeț de peste râul Sărata a creat probleme mari în timpul inundațiilor din 2005. Guvernul s-a angajat atunci să susțină rezolvarea problemelor legate de pagubele aduse localităților și infrastructurii tuturor așezărilor de inundațiile din acel an. Nu a făcut acest lucru. Consiliul Județean l-a făcut. În prezența reprezentanților de la Partida Romilor și a consilierilor județeni, s-a luat decizia de a se preda de către comunitatea locală un tronson de drum și podul către Consiliul Județean pentru a se realiza această lucrare. Administrația locală a fost extrem de atentă și instentă pentru a se ajunge aici. Constructorul a fost de bună credință, pentru ca din 15 miliarde să se realizeze o astfel de lucrare. Este foarte important ca cetățenii care locuiesc în acest cartier să aibă acces la drumul național. Există și un inel, având acces și pe celălalt pod de pe râul Sărata. Acest cartier va beneficia și de o sistematizare în viitor, pe care o va sprijini tot Consiliul Județean. (…) Aceste lucrări au început efectiv în luna aprilie și suntem în noiembrie și vedeți bine că, cu bani puțini, cu insistență, s-a realizat o lucrare necesară, utilă și care creează încredere, încrederea oamenilor că atunci când îți respecți cuvântul ești un om de onoare și meriți apreciere. Când nu ești decât un om care vinde iluzii, nu te bucuri de stima și de respectul cetățenilor”, spunea Silvian Ciupercă.
Atât primarul Bărbuleștiului, Liță Vasile, cât și viceprimarul Bădiță Dumitru și-au exprimat mulțumirea față de cei care s-au gândit și la comunitatea lor, manifestându-și speranța că acest sprijin va continua în viitor, în special legat de construcția unei grădinițe.
„Nici nu ne-am așteptat ca să demareze atât de repede, așa cum s-a discutat, cu bani puțini și foarte repede așa cum s-au mișcat domnul constructor și domnul inginer cu podețul acesta. Este un pod făcut după normele europene (…) Totodată, podețul acesta reprezintă pentru comunitate o facilitate la care nu ne-am așteptat și mulțumim domnului președinte, cel care s-a implicat nu cu vorba ci cu fapta, așa cum se vede. Sunt foarte mulțumit din partea Consiliului Județean că s-a implicat în acest lucru și ne-a ajutat și comunitatea este foarte mulțumită din Bărbulești. L-aș ruga tot pe domnul președinte să se implice în continuare să ne ajute să demareze acel proiect cu grădinița pentru că avem cel puțin o mie trei sute de copii care nu mai au locuri în școală. Apelez tot la domnul președinte, pentru că este omul potrivit la locul potrivit, care s-a implicat foarte mult pentru comunitate”, a afirmat primarul din Bărbuleşti.
La eveniment au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Ștefan Mușoiu, dar şi senatorul Mihăiță Găină.