comenzi la domiciliu cliseru.ro

Liviu Cazan, directorul general al Autorității Navale Române, participă la lucrările Organizației Maritime Internaționale de la Londra

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/05/2016 | Stiri nationale

În perioada 11 – 20 mai au loc la sediul Organizației Maritime Internaționale din Londra lucrările Comitetului privind Siguranţa Maritimă, evenimentul desfășurându-se sub coordonarea secretarului general IMO, Lim Kitack.

liviu cazan

Condusă de secretarul de stat Marius Humelnicu, delegația României îi mai cuprinde pe directorul general al Autorității Navale Române, Liviu Cazan,  pe dr. Ovidiu Cupșa, director general al Ceronav Constanța și pe conferențiarul universitar locotenent – comandor în rezervă Șerban Berescu. Aceasta este prima participare într-o astfel de formulă la un eveniment al Organizației Maritime Internaționale (IMO) după numirea celor trei specialiști – Liviu Cazan, Șerban Berescu și Ovidiu Cupșa – ca ambasadori maritimi  de către forul mondial.

liviu cazan director general autoritatea navala RomanaPotrivit directorului general al Autorității Navale Române, Liviu Cazan, ”prin participarea la reuniunea IMO, România contribuie activ în procesul de elaborare, actualizare și perfecționare a normativelor și standardelor din domeniul industriei maritime internaționale. Printre subiectele ce vor fi dezbătute de-a lungul celor 8 zile de lucru, există teme legate de siguranța navelor și a navigatorilor, noi standarde în construcția navelor, răspunsuri la problemele legate de poluarea maritimă dar și teme impuse în dezbatere de conjunctura geopolitică, precum pirateria și atacurile armate împotriva navelor sau migrația pe mare in condiții nesigure”.

România este reprezentată la Londra ca membru cu tradiție al Organizației Maritime Internaționale și ca furnizor important de forță de muncă în domeniul navigant, aproximativ 3% dintre navigatori fiind de naționalitate română.

Citește și Liviu Cazan, ambasador al Organizației Maritime Internaționale