comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Listele de acces și cea de priorități pentru obținerea unei locuințe ANL au fost aprobate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2014 | Locale Ialomita

În cadrul ședinței Consiliului local de săptămâna trecută au fost aprobate listele de acces și de stabilire a ordinii de priorități în soluționarea cererilor de locuințe construite prin ANL în municipiul Slobozia, locuințe noi din blocul T5 de pe strada Viilor.

bloc anl

139 de dosare au fost acceptate pe lista de acces la o locuință ANL, iar în funcție de punctajul obținut în urma departajării ca urmare a aplicării criteriilor stabilite, referitoare la situația locativă, starea civilă, starea de sănătate, vechimea cererii, nivelul de pregătire, primii 36 de solicitanți de pe lista de priorități se vor muta curând în casă nouă.

Cel mai mare punctaj, 84, a fost obținut de o familie compusă din patru persoane, dintre care trei copii, vechimea cererii fiind de 12 ani.

Blocul construit are un total de 84 de apartamente, însă se vor da în folosință în acest an doar 36 de locuințe, urmând ca anul viitor lucrările să fie continuate.

Potrivit primarului municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, pe site-ul primăriei au fost postate mai multe liste, printre care lista de acces, cu toți cei care îndeplinesc condițiile pentru obținerea unei locuințe ANL, depunând documentația completă, și lista de priorități în care sunt trecuți în ordinea punctajului obținut. Primii 36 vor primi o locuință ANL. De acolo se trage linie, urmând ca, în funcție de vacantarea unui apartament, din diverse cauze, să beneficieze altul, prin hotărâre individuală. Înainte intra automat următorul de pe listă, fiind lista aprobată în Consiliu. Acum va fi prin hotărâre individuală, pentru a nu mai exista suspiciuni”, spunea primarul.

Pentru stabilirea listei de priorități s-au trimis înștiințări prin poștă către 486 de solicitanți.

Când se vor putea muta primii beneficiari ai locuințelor ANL?

„Mai avem de tras curentul acolo și sperăm ca în următoarea săptămână să terminăm. Deci se vor putea muta cât de curând primii 36. Pentru ceilalți, până la 84, sperăm să le finalizăm și pe celelalte cât mai curând. Se va face o altă listă de acces, altă listă de priorități, dar cei aprobați acum în ședință rămân în competiție. Ei vor fi anunțați să vină să își actualizeze dosarul. Pentru că se pot schimba multe lucruri și poate au mai multe șanse. Pentru cei care vor să obțină o locuință ANL și sperăm să construim altele cât mai curând, vor trebui să vină să își depună documentația până la finele anului. Dacă vin după 1 ianuarie 2015, nu vor mai intra pe lista pentru obținerea în acel an a unei locuințe”, a adăugat primarul.

Aceste locuințe ANL, spre deosebire de cele care au fost date în folosință până acum, au centrală proprie de apartament, sunt spațioase și sunt destul de bine realizate.

„S-a făcut o economie extraordinară prin achiziționarea unor centrale individuale. Dacă mergeam pe centrală de bloc ne costa cu aproximativ 500 de milioane lei mai mult. În plus, cu centrală de bloc au fost mereu probleme”, a mai spus acesta.
Cei care se simt nedreptățiți de punctaj, vor putea face contestație.