comenzi la domiciliu cliseru.ro

Liceul Tehnologic din Slobozia vine cu oferte atractive pentru elevi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/03/2013 | Locale Ialomita

Reprezentanții Liceului Tehnologic „Înălțarea Domnului”, din Slobozia, cunoscut mai bine ca Școala nr. 6, au anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment organizat la Slobozia, noi programe educaționale pentru elevii unității de învățământ.

Unul dintre acestea a început luni, 18 martie. Programul „Şcoală după Şcoală” este un tip de serviciu foarte benefic pentru copil, întrucât acesta are şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să-i dezvolte abilităţile şcolare şi extraşcolare, fiind totodată supravegheat de personal specializat, într-un mediu prietenos. Scade, astfel, riscul ca acesta să stea nesupravegheat acasă sau pe stradă şi să cadă victima unor anturaje periculoase.

După orele de curs, elevii de la ciclul primar vor putea rămâne în continuare în unitatea de învățământ pentru a desfășura diverse activități, printre care și rezolvarea temelor, copiii fiind asistați de doamnele învățătoare. Acest serviciu are rolul de a consolida sfera de cunoştinţe ale elevilor şi de a accelera procesul de învăţare şi performanţă.

În plus, copiii vor avea și o masă asigurată de Primăria Slobozia, până la finele anului școlar.

Marin Sebastian„În mod normal, un astfel de program este plătit de părinți și costă foarte mult, dar am găsit sprijin, înțelegere și dăruire din partea doamnelor învățătoare ca acest program să se desfășoare în mod gratuit din partea dumnealor. Este vorba despre un acord de voluntariat, intenția cadrelor didactice fiind ca toți copiii să beneficieze de asistență educațională și depun tot efortul ca acest program să se desfășoare foarte bine. Le mulțumim pentru sprijinul oferit, iar nouă nu ne rămâne decât să dovedim că acțiunile noastre vor avea eficiență”, declara directorul liceului, Marin Sebastian.

Totodată, pe perioada vacanței de vară, va fi derulat un alt program educațional, respectiv „Grădinița estivală”, pentru un grup de 20 de copii ai căror părinți vor alege să participe la acest program.

„Ceea ce ne-am propus să facem la vară, va fi cu tentă culturală, toate activitățile copiilor urmând să fie pe plan local, respectiv vizite la muzeu, excursii, concursuri, ateliere de pictură, consiliere psiho-pedagogică, cursuri de limba engleză și chiar de limba română și matematică”, susținea Marin Sebastian.

Directorul liceului a anunțat, totodată, că are în plan organizarea unei clase pregătitoare pentru copiii din cartier, dar și pentru clasa I. O altă noutate este aceea că elevii care vor fi clasa a IX-a anul viitor, vor putea alege clasa cu profil sportiv care se va înființa aici. În plus, tot de la anul, liceul va avea două clase de estetică, dar și o clasă de postliceală cu calificarea de cosmetician.

În ultima perioadă, existau din ce în ce mai multe voci care anunțau sfârșitul acestei unități de învățământ „de cartier”, care își pierduse atractivitatea în favoarea altora din „centru”.

Reprezentanții acestei unități de învățământ au făcut, însă, eforturi deosebite pentru a atrage atenția asupra acestei școli ce a format de-a lungul vremii mulți elevi care acum sunt în administrația publică locală și județeană. Și, se pare că vor reuși.

Trebuie spus că pe parcursul evenimentului a fost susținut și un program artistic, în cadrul spectacolului „Raze de soare, parfum de primăvară”, copiii arătându-și pe scenă, în fața a sute de spectatori, talentele în muzică și dansuri populare, dans modern, teatru, toți având o evoluție extraordinară.

Mai multe fotografii pe pagina Facebook a ziarului Obiectiv Ialomița. Click aici!