comenzi la domiciliu cliseru.ro

Liberalii propun un proiect de gestionare a deșeurilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/09/2016 | Politica

Grupul PNL din Consiliul Județean Ialomița a prezentat săptămâna trecută, în fața consilierilor, un proiect legat de gestionarea deșeurilor. Aceștia doresc ca la următoarea ședință, dacă va fi considerat oportun, să fie introdus pe ordinea de zi și, de ce nu, aprobat.

Proiectul face referire la gestionarea deșeurilor printr-un operator județean, operator care „să colecteze dar și să recicleze”, toate conducând la o reducere semnificativă a costurilor.

dragos soare„Noi am schițat un proiect pe care vrem să vi-l prezentăm și, la ședința următoare, bineînțeles că toți colegii vor avea acces la acest document, să dăm un vot pe oportunitatea acestui proiect”, afirma Dragoș Soare, inițiatorul proiectului.

Un proiect similar există și la Consiliul Județean Bihor, acolo reușindu-se accesarea de fonduri europene pentru implementarea lui.

victor moraru„Vă mulțumesc pentru inițiativa acestui proiect. Noi, Consiliul Județean, împreună cu Primăria Slobozia, am încercat să identificăm o suprafață de teren, între 20 și 30 de hectare, avem o corespondență și cu celelalte administrații din zona centrală a județului Ialomița, unde dorim să identificăm acea suprafață. Primăria Slobozia a făcut o primă propunere, cu care nu am putut fi de acord, pentru că amplasamentul era pe fosta groapă de gunoi din zona Bora, unde terenul nu era suficient de stabilizat.

La acest moment, domnul primar Mocioniu a venit cu altă propunere. Zilele următoare voi avea și schița terenului respectiv pentru a realiza un nou depozit de deșeuri la nivelul județului, luând în calcul că actualul depozit, din estimările celor care au lucrat acolo și celor care cunosc, ar mai avea capacitate de depozitare pentru 3- 4 ani.

Este o situație destul de delicată, pentru că la acest moment se lucrează la masterplanul României în privința gestionării deșeurilor și, dacă nu vom fi incluși cu un nou depozit în acest masterplan, nu vom putea obține fonduri europene pentru a-l realiza.

Dacă vom avea terenul, vom face imediat demersurile pentru a fi incluși în masterplan și luăm în calcul orice propunere cu privire la un proiect care să fie gestionat așa cum este firesc de către administrația publică județeană și vom decide ce se va mai întâmpla. Cert este că devine o necesitate acest depozit și salut inițiativa dumneavoastră. Și noi suntem preocupați.

Împreună cu domnul prefect am analizat această problemă a actualului operator din zona depozitării deșeurilor și a celor care se ocupă de colectare în Slobozia și localitățile limitrofe. Spunem noi că am reușit până la acest moment să ținem sub control o situație care poate să devină deosebit de îngrijorătoare dacă nu vom reuși să găsim surse de finanțare pentru a realiza un nou depozit.

Vom analiza proiectul dumneavoastră, va ajunge la fiecare membru al Consiliului Județean, și vă garantez că propunerea pe care o faceți va fi susținută dacă ea se va încadra în prevederile actelor normative. Noi cu specialiștii pe care îi avem, aducem și consultanți dacă e nevoie, important este să iasă un proiect frumos”, a spus Victor Moraru.

Citește și

Consiliul Județean Ialomița vrea să aibă propriul depozit de deșeuri