comenzi la domiciliu cliseru.ro

Liberalii cer demisia administratorului SC Servicii Publice SRL Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/08/2016 | Politica

Dragoș Soare, secretarul general al PNL Ialomița și consilier județean, desemnat ca membru în AGA a societății Servicii Publice SRL Slobozia, a reclamat miercuri, 17 august, în cadrul unei conferințe de presă, câteva dintre neregulile descoperite la această societate, solicitând în acest context demisia administratorului Ștefan Costea.

 

pnl ialomita

„Ceea ce s-a întâmplat în această societate în ultimii doi ani este extrem de grav. Am cerut oarecum mandat din partea Consiliului Județean, ca acționar, să pot cere în AGA demisia sau demiterea administratorului acestei societăți, care este extrem de slab pregătit, a coordonat cu rea intenție ceea ce s-a întâmplat acolo, nu există dubiu, nu a avut grijă să respecte hotărârile Consiliului Local și, mai mult decât atât, din punctul meu de vedere, a făcut și lucruri care duc către zona penalului și aduc în discuție raportul Curții de Conturi. Se specifică faptul că un număr de mese gestionate de acest serviciu public nu a fost trecut în contabilitate. Am întrebat în ședință dacă aceste mese au fost închiriate și mi s-a răspuns că da. Am întrebat în ce condiții au fost închiriate dacă nu erau trecute în gestiune. Și mi s-a ridicat din umeri. Ce s-a întâmplat cu banii care au venit în urma închirierii, iar o întrebare la care cred că are răspunsul dar nu ni l-a oferit. Este vorba despre 122 de tarabe, justificate ca fiind casate, însă ele au rămas la fața locului. Dacă facem un calcul primar, după ce am întrebat prin piață cam cu cât se închiriază, respectiv 200 – 250 lei lunar, noi facem la 200 lei să zicem, ar reieși peste 24.000 lei. Dacă au fost închiriate toate, duce la peste 280.000 lei pe an. În doi ani, faceți socoteala. Bani potențial încasați sub alte forme, nedeclarați, neînregistrați. Mie, ca agent economic, mi se pare o chestie extrem de gravă”, a afirmat acesta.

Dragoș Soare susține că dacă instituțiile statului cunosc situația, vor trebui să ia și măsuri, iar cine a greșit să plătească.

„Nu înțeleg de ce nimeni nu a reacționat până acum. În legătură cu Bazarul, acolo se încearcă forțarea unei decizii și punerea în cârca unor oameni care nu au avut nicio vină a unor penalități. De aceea am cerut demisia acestui om”, a adăugat Dragoș Soare.

În context, Gheorghe Tinel a adresat prin intermediul presei o întrebare noului primar, anume dacă a avut interese în Bazar și dacă este unul dintre cei care sunt obligați să plătească penalități.

Totodată, a adus în atenţie faptul că lucrările pe podul de la Dridu (sau podul Leasa) au intrat în conservare.

„Mă gândesc cu tristeţe că se apropie începerea noului an şcolar, iar copiii din Patru Fraţi, din Moldoveni, din Adâncata, dar şi navetiştii vor fi nevoiţi să facă, din nou, un ocol prin comuna Maia ceea ce este inadmisibil! Mai mult decât atât, se creează o problemă şi asupra primarilor PNL din zonă. Dacă Victor Moraru îşi închipuie că trecerea acestei lucrări în conservare este o piatră de moară pentru primarii liberali, care au câştigat la Adâncata şi Dridu, se înşeală! Nu pasăm responsabilitatea în curtea altuia, dar aceasta aparţine, în totalitate, Consiliului Judeţean Ialomiţa şi echipei pe care domnia sa şi-a ales-o!”, a afirmat Gheorghe Tinel.