comenzi la domiciliu cliseru.ro

Lecatzas Panait, reconfirmat în funcția de președinte al PMP Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/10/2015 | Politica

Sâmbătă, 17 octombrie, a avut loc, la Slobozia, conferința județeană a Partidului Mișcarea Populară Ialomița, în cadrul căreia a fost aleasă noua echipă de conducere a formațiunii politice.

pmp ialomita

De data aceasta, PMP Ialomița a venit și cu oameni noi, dar destul de cunoscuți și vechi în ale politicii, însă prin alte partide: Adrian Andriescu și Tudor Panțuru.

Pe parcursul conferinței au fost susținute discursuri, în care s-au atacat teme atât politice cât și administrative, naționale și locale. De la atacuri la adversarii politici și acțiunile lor, în special PSD și PNL, până la subiecte locale precum apa potabilă din Slobozia și combinatul chimic aflat în colaps. S-au punctat, evident, și acțiunile fostei guvernări PDL, în opinia vorbitorilor necesare la acel moment, care au adus plus valoare țării și nicidecum nu au reprezentat o „bătaie de joc la adresa populației”.

S-au dezgropat totodată subiecte despre „monstruoasa coaliție” din 2009 și s-au exprimat idei despre „complicitatea actuală dintre PNL și PSD” la nivelul tuturor structurilor.

În „țara aberațiilor politice”, după cum afirma unul dintre vorbitori, este nevoie de un partid altfel, unul în care Traian Băsescu, „omul hotărât să pună lucrurile la punct”, să facă din acest partid unul câștigător, care spune lucrurilor pe nume.

„În PMP sunt oameni curajoși, căcăcioșii sunt la alte partide”, reitera unul dintre participanți, iar altul ne-a adus în atenție problemele acestui județ, în principal legate de neputința de a atrage fonduri europene, despre necesitatea comasării unor localități unde numărul populației a scăzut drastic iar aparatul administrativ nu se mai justifică, despre supremația în marile orașe a supermarketurilor, băncilor și farmaciilor, întrebând retoric dacă România este cumva o țară de mâncăcioși, îndatorați și bolnavi…

„Ceea ce se întâmplă în acest județ este o rușine. Un județ care se află aproape de capitală, care este un nod important între București și Constanța, este o rușine. Nu se mai poate așa. De asta este nevoie de Mișcarea Populară aici (…)”, se exprima unul dintre participanți.

De asemenea s-a vorbit despre votul prin corespondență, despre legea electorală și alegerile locale, despre oportunitatea implementării unor programe pentru tineret, dar și alte subiecte, în general critice la adresa actualei conduceri a țării.

Lecatzas Panait„Asta nu este România mea, asta nu este România lucrului bine făcut!”, se striga în sală.
După discursuri a urmat alegerea echipei de conducere, președinte fiind reales Lecatzas Panait (Panaiotis). Din echipă fac parte: Secretar general – Ioniță Gheorghe, secretar general adjunct – Rădulescu Maria, vicepreședinți: Andriescu Adrian (Departament pentru Resurse Umane), Panțuru Tudor (Departamentul pentru Comunicare și Imagine), Atodiresei Florin (Departament pentru Politici Publice), Hoarcă Radu (Departament pentru Administrația Publică), Reican Gabriel (Departament pentru Relația cu Mediul de Afaceri și Patronate), Rădulescu Cristian (Departament pentru Relația cu Societatea Civilă și Sindicate).

De asemenea, au fost aleși 9 secretari executivi, repartizați pe colegii electorale, comisia de arbitraj și integritate și comisia de cenzori. Mai trebuie spus că în curând Partidul Mișcarea Populară va avea o altă siglă, consacratul măr urmând să dispară…