comenzi la domiciliu cliseru.ro

Lapte stricat distribuit în unitățile școlare din zeci de localități din zonele Fetești și Țăndărei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/10/2011 | Locale Ialomita

[box color=red]

Peste 11.000 de doze de lapte retrase.
[/box]

În urma efectuării acţiunilor de control a unităţilor şcolare de pe raza judeţului Ialomiţa, în scopul derulării în condiţii corespunzătoare a programului guvernamental ,,Lapte-Corn”, consilierii D.S.V.S.A. Ialomiţa au constatat că un lot de lapte UHT -244, cu data de expirare 20.01.2012, ambalat la cutii de 200 ml, (producător din judeţul Suceava, distribuitor din județul Tulcea), livrat la unităţile de învăţământ din zona de contractare nr. 4 Ţăndărei (oraşul Ţăndărei şi localităţile Sudiţi, Săveni, Platoneşti, Frăţileşti, Lăcusteni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei, Luciu, Giurgeni, Valea Ciorii, Scânteia, Iazu) a prezentat modificări organoleptice – gust amar şi prezenţa în unele ambalaje de flocoane, adică ambalaj defribat, destrămat.
Ca urmare, s-a dispus reţinerea oficială a întregii cantităţi de lapte UHT, respectiv 8.652 bucăţi a 200 ml fiecare, fiind dispuse recoltări de probe de la 7 unităţi şcolare pentru examene de laborator complete – organoleptic, microbiologic, fizico-chimic.
De asemenea, trei loturi de lapte de consum (275 – data expirării 16.10.2011, 278 – data expirării 19.10.2011, 279 – data expirării 20.11.2011), distribuit la unităţile de învăţământ din Feteşti, au prezentat modificări organoleptice la majoritatea paharelor (aspect neomogen, frecvente flocoane în conţinut, capacul ambalajelor fiind bombat). În urma celor constatate s-a dispus reţinerea oficială a întregii cantităţi de lapte (2.887 pahare a 200 ml fiecare) din loturile menţionate. În plus, au fost dispuse recoltări de probe din toate loturile incriminate pentru examene de laborator complete – organoleptic, microbiologic, fizico-chimic, fiind efectuată informarea rapidă de alertă, prin sistemul S.R.A.F.F., notificându-se, pentru intervenţie, judeţele producătorului şi distribuitorului.
După obţinerea rezultatelor de laborator vă vom informa cu privire la destinaţia finală a acestui produs şi a măsurilor dispuse.