Lansarea volumului „Balta Ialomiței. Contribuții istorice”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Marți, 15 ianuarie 2013, ora 15.00, cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, Muzeul Județean Ialomița vă invită să luați parte la lansarea volumului „Balta Ialomiței. Contribuții istorice”, semnată de dl. profesor Mihai Iorga.

corperta carte balta ialomiteiAutorul este născut în localitatea Fetești  și a absolvit Facultatea de Istorie – Filozofie din cadrul  Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, promoția 1977. Întreaga activitatea de până acum și-a dedicat-o împărtășirii pasiunii pentru istorie a elevilor la școlile unde a predat. În prezent este profesor la Liceul Teoretic „Carol I”, din Fetești.

„Lucrarea profesorului Mihai Iorga reprezintă rodul unei îndelungate și minuțioase cercetări istorice în arhive, biblioteci și muzee, asupra istoriei Bălții Ialomiței.  Spațiul ales de autor pentru a fi studiat cuprinde așezările umane din arealul mărginit de fluviul Dunărea și Brațul Borcea, care se întinde de la Călărași până la Hârșova. Temporar, studiul se ocupă de evoluția Bălții Ialomiței din antichitate și până în secolul XIX, aducând la lumină informații prețioase despre atestarea documentară și evoluția comunităților umane din zonă. Cartea se adresează pasionaților de istorie, elevilor, profesorilor cât și specialiștilor, prin anexe și bibliografia bogată”, precizează Liliana Burlacu, din cadrul Muzeului Județean Ialomița.

                                                        

.