comenzi la domiciliu cliseru.ro

Lăcaşurile de cult au fost verificate de inspectorii ISU

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/01/2012 | Locale Ialomita

Având în vedere că bisericile şi mănăstirile prezintă o mare vulnerabilitate la incendiu din cauza construcţiilor, mobilierului specific, finisajelor interioare, precum şi vechimii amenajărilor, efective ale Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa au fost angrenate în ultimele zile într-o serie de activităţi ce au avut drept scop asigurarea nivelului de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente cu ocazia oficierii slujbelor religioase prilejuite de sărbătorile “Botezul Domnului” şi „Sf. Prooroc Ioan Botezătorul”. În principal, au fost verificate obiectivele de cult cu o afluenţă mare de public.

Astfel, şase inspectori au executat controale pe timpul cărora au fost verificate obiectivele de cult Catedrala “Înălţarea Domnului”, Mănăstirea “Sf. Arh. Mihail şi Gavril”, Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Slobozia, Catedrala “Sf. Treime”, Parohia “Adormirea Maicii Domnului”, Parohia “Sf. Ilie” din Feteşti, Parohia “Sf. Arh. Mihail şi Gavril” din Ţăndărei, Catedrala “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”, Parohia “Adormirea Maicii Domnului” şi Parohia “Sf. Treime” din Urziceni.

Pentru a diminua riscul de incendiu la aceste categorii de construcţii şi a se reduce consecinţele negative ce se pot răsfrânge asupra persoanelor în cazul producerii unui eventual incendiu pe timpul manifestărilor religioase cu public numeros, recomandăm slujitorilor bisericii şi credincioşilor să asigure respectarea următoarele măsuri principale:

–         accesul în lăcaşele de cult se va face cu respectarea capacităţii de ocupare a acestora, în scopul evitării producerii unor evenimente nedorite şi pentru a asigura evacuarea persoanelor în condiţii optime;

–         pe durata serviciului religios, uşile se vor menţine în permanenţă deschise, cu sisteme sigure de blocare;

–         lumânările aprinse vor fi supravegheate şi ţinute la distanţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile; acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă.