comenzi la domiciliu cliseru.ro

La PNL Ialomița (aripa PDL) – copreședinte nou, sediu nou, BPJ nou…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/12/2015 | Politica

După ce marți, 24 noiembrie, membrii Biroului Permanent Județean Ialomița ai fostului PDL au susținut o conferință de presă, revoltați de numirea lui Gheorghe Tinel la copreședinția PNL și de dizolvarea BPJ, vineri, 27 noiembrie, Gheorghe Tinel a invitat presa la o conferință, de data aceasta în noul sediu al PNL Ialomița din Slobozia.

tinel gheorgheÎn cadrul conferinței acesta a încercat să arate faptul că îi pasă de toți membrii din noul PNL, inclusiv de cei din fostul BPJ, dar că a venit vremea „oamenilor serioși în politică”, a unui alt tip de politică, a unor oameni noi, și că este pregătit pentru orice, chiar să ajungă și primar.

„Voi avea sarcina să gestionez, în această perioadă de precampanie, extrem de complicată, chestiunile interne ale PNL, partea de PDL, împreună cu celălalt președinte al PNL Ialomița, domnul Martin. Mi-am asumat această responsabilitate, întrucât sunt ialomițean și pentru că îmi pasă și pentru că eu cred că și în Ialomița a venit vremea oamenilor serioși în politică, nu pentru faptul că până acum nu ar fi fost serioși. Dar poate de acum încolo începem să facem alt tip de politică. Să separăm grâul de neghină, albul de negru….opoziția de putere. PNL este un partid de opoziție și încearcă să se credibilizeze maxim și să câștige alegerile locale din vara lui 2016, urmând să atace și parlamentarele din toamna lui 2016. Cum vom face acest lucru? În primul rând, este partea de organizare internă, a noastră, sper să o depășesc cât mai curând. Până la Crăciun vreau să fac toate organizațiile locale, să văd stadiul, urmând ca de la 1 ianuarie să definitivăm listele de aleși locali”, spunea Gheorghe Tinel.

Referitor la „sarcina” de a forma un nou BPJ al fostului PDL, copreședintele PNL Ialomița susține că este gata, iar miercuri, 4 decembrie, va avea loc prima ședință a noului BPJ al fostului PDL, urmând ca dintre aceștia să fie aleși și membrii Comitetului Județean Executiv, iar împreună cu liberalii să constituie noua structură de conducere a PNL.

Din noua structură, susține Gheorghe Tinel, fac parte foarte mulți primari, viceprimari, consilieri locali, copreședinți ai organizațiilor locale din Ialomița și foarte puțini membri simpli.
Acesta a admis că din noul BPJ nu fac parte Nicolae Sitaru, Ion Drăgușin, Zenica Urloiu, care, se pare, vor rămâne doar membri.

„Sunt multe nume noi. Veți rămâne surprinși să vedeți cine face parte din noul BPJ.
Vă pot spune că din vechea gardă sunt suficienți și care au acceptat să facă parte din noul BPJ. Au rămas toți cei care au dorit să facă parte din noua structură și sunt majoritari. Să nu insistăm pe nume. Veți vedea miercuri.

Vreau să vă spun că dintre cei care au semnat acea listă, mai mult de jumătate sunt cu mine. (…) Nu se schimbă nimic, indiferent de mesajele transmise de colegii mei. Sarcina mea este să îi țin pe toți aproape și cred că voi reuși, și încetul cu încetul, poate îi voi face să înțeleagă că singurul adversar politic al PNL în Ialomița este PSD.

Eu, personal, nu voi da pe nimeni afară. Voi colabora cu toți cei care vor dori acest lucru. Îi transmit domnului Drăgușin că mă bazez pe el și sper că mă pot baza pe el în continuare. Le transmit tuturor să vină aici, pentru că acesta este singurul Partid Național Liberal la nivelul județului. Suntem prea puțini ca să ne pierdem în orgolii mărunte.

Eu am înțeles frământările lor din acea perioadă, dar cred că lucrurile s-au calmat și privesc cu alți ochi perspectiva și perioada următoare. Nu mă aștept de la gesturi extreme de la niciunul. Cred că vor înțelege că drumul nostru este comun. Că vor exista și excepții… bineînțeles…

Să nu credeți că în politică este cineva de neînlocuit. Și o spun, începând cu mine. Nimeni nu este de neînlocuit în politică, niciodată. Au mai fost alții în 1989 și s-au dus cu picioarele înainte… Sper să înțelegem cu toții chestiunea asta.

Dacă unii dintre colegii mei nu vor dori, fiecare este liber să-și aleagă drumul, dar vă spun că PNL va merge înainte. Veți vedea că lucrurile se vor calma și vor intra pe un făgaș neașteptat de mulți. Lumea va înțelege că până la urmă toți politicienii vor să se schimbe ceva în județul ăsta. Să venim cu alt mesaj.

Vreau să aduc și oameni noi, care vor să se implice. Care au stat până acum pe margine și care vor să spună da, vrem să facem și noi politică”, spunea acesta.

Gheorghe Tinel afirma, totodată, că este pregătit pentru orice în politică, ba chiar să ajungă și primar.

„Curând vom afla și rezultatul unui sondaj efectuat de o casă de sondare recunoscută la nivel național, este efectuat door to door, pe o masă de electori acceptată, de 880 de persoane, și acoperă o plajă largă de probleme la nivelul Sloboziei, marja de eroare fiind de 3,5%”, a mai spus acesta.

Noul sediu al PNL Ialomița este situat în zona stadionului (în locul păcănelelor) și, spre deosebire de multe dintre spațiile deținute de PNL, este spațios, cu săli de conferințe, ședințe, birouri.

Potrivit lui Gheorghe Tinel, „vechiul sediu aparținea unei firme private, PNL nu a avut contract acolo și atunci nu a putut emite pretenții. Aici am contract de comodat și PNL nu va plăti chirie”.

Citește și:

Biroul Permanent Județean al PDL Ialomița, revoltat în urma deciziilor luate la Centru