La Casa Tudorii – festival de tradiție culinară – Giurgeni, 10 octombrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Festivalul – concurs de tradiție culinară „La Casa Tudorii” se va desfășura pe 10 octombrie, la Giurgeni, Baza de Cercetare și Expunere Muzeală.

casa tudorii - giurgeniFestivalul, care se află la a V-a ediție, se desfășoară în cadrul programului multianual „Ialomița, dintotdeauna pentru totdeauna”, implementat de Consiliul Județean Ialomița, instituțiile județene de cultură aflate sub autoritatea sa și alți parteneri de nivel județean.

Înscrierile au început pe 7 septembrie și se vor încheia pe 5 octombrie, iar de atunci și până până pe 9 octombrie rețetele înscrise în concurs vor fi evaluate.

La acest festival-concurs pot participa toți cetățenii care, fără a fi profesioniști în domeniu, arată pasiune și dragoste pentru specificul gastronomic ialomițean și care vor să împărtășească experiența lor și să pună în valoare tradiția culinară.

Participanții înscriși la concurs trebuie să se conformeze următoarelor reguli: să completeze pentru fiecare rețetă propusă un formular de înscriere și să îl transmită prin e-mail sau fax organizatorilor până la data de 6 octombrie 2015; nu există limită de vârstă, ocupație, pregătire profesională, sex sau etnie, singura condiție este ca preparatele să se încadreze în specificul ialomițean; se participă individual sau în echipe, iar numărul de rețete cu care participă o persoană/echipă este nelimitat; participarea la concurs se face cu produse gata pregătite, pentru fiecare preparat trebuie să fie afișată denumirea acestuia; organizatorii pun la dispoziția concurenților standurile (masă, scaun, sac de gunoi); concurenții trebuie să asigure mijloacele de etalare, ambientarea standului, să respecte condițiile de calitate ale produselor și de protecție a consumatorului, să aibă o ținută de protecție adecvată concursului;

Reprezentanții organizatorilor susțin că în etapa a II-a de evaluare a rețetelor vor fi eliminate din concurs rețetele care nu respectă condițiile concursului, dar și faptul că nu decontează participanților cheltuielile cu prepararea mâncarurilor și cu transportul la festival.

Partenerii principali au festivalului sunt:  Asociația Femeilor PROFAMILIA Ialomița;  Asociația Comunelor din România – Filiala Ialomița; S.C. ZENA IMPEX S.R.L. Slobozia, Domeniul Manasia, Primăriile de pe raza judetului Ialomița; Bibliotecile municipale, orășenești și comunale.

Premiile în bani pornesc de la 100 de lei și ajung până la 750 lei, iar de anul acesta vor exista și premii în produse alimentare.

La Casa Tudorii
Festivalul – concurs de tradiție culinară "La Casa Tudorii"
Perioada: -

Loc: Baza de Cercetare și Expunere Muzeală

Giurgeni,Ialomita