comenzi la domiciliu cliseru.ro

Jurnaliști din județele Ialomița și Brăila, la Parlamentul European

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/11/2019 | Politica

Mai mulți jurnaliști, din județele Ialomița și Brăila, au fost prezenți, în perioada 4 – 6 noiembrie, la Parlamentul European din Bruxelles, Belgia, la invitația eurodeputatului liberal Cristian Bușoi și a organizațiilor județene ale PNL.

Jurnaliștii au vizitat zone de interes din instituția europeană, au aflat cum funcționează din interior, modul în care sunt adoptate în UE deciziile politice care influențează, direct sau indirect, viața de zi cu zi, care sunt politicile bugetare, purtând discuții și despre actualitatea politică și administrativă cu europarlamentarii Cristian Bușoi și Rareș Bogdan.

Totodată, au vizitat câteva obiective din capitala Belgiei, Bruxelles, care este și sediul guvernului și parlamentului federal, precum și a multor entități federale.

Parlamentul European este un forum important pentru dezbaterile politice și luarea de decizii la nivelul UE. Deputații în Parlamentul European sunt aleși în mod direct de alegători în toate statele membre pentru a reprezenta interesele lor în procesul legislativ al Uniunii Europene și pentru a se asigura că celelalte instituții ale UE își desfășoară activitatea în mod democratic.

Adăugăm faptul că europarlamentarul Cristian Bușoi a fost numit recent responsabil al Comisiei de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European pentru relația cu Agenția Europeană a Medicamentului.

Agenția Europeană a Medicamentului este unul dintre proiectele de succes ale UE și a asigurat în toți acești ani un acces rapid al pacienților europeni la medicamente inovative și salvatoare de viață, impunând în același timp și un standard foarte înalt de siguranță și calitate. În mod special în cazul medicamentelor pentru uz pediatric, dar și în cazul terapiilor pentru bolile rare, procedura centralizată a asigurat o șansă în plus la vindecare pentru pacienți.

Din Parlamentul European, Comisia de Sănătate va sprijini toate eforturile de eficientizare și îmbunătățire a activității Agenției, dar va fi și foarte exigentă și va monitoriza îndeaproape activitatea Agenției Europene a Medicamentului, care trebuie să respecte în totalitate legislația europeană și să acționeze în beneficiul pacienților europeni.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️