Jandarmii vor asigura paza și ordinea publică pe parcursul examenului de Bacalaureat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor asigura, în perioada 30 iunie – 11 iulie a.c., cu ocazia susţinerii examenelor scrise de bacalaureat, paza a şapte centre de examinare, două centre de evaluare şi unul pentru contestaţii, dar şi măsuri de ordine publică în apropierea acestora şi, după caz, intervenţia pentru restabilirea ordinii publice.

La terminarea examenelor, jandarmii vor asigura securitatea transportului lucrărilor de la centrele de examinare la cele de evaluare.

Astfel, în judeţul Ialomiţa, vor fi asigurate cu pază trei centre de examinare în municipiul Slobozia, două în municipiul Urziceni, unul în municipiul Feteşti şi unul în oraşul Ţăndărei.

Concomitent cu desfăşurarea acestor activităţi, se va acţiona şi pe linia prevenirii scandalurilor între grupuri de elevi şi alţi tineri din afara instituţiilor de învăţământ, în mod deosebit la terminarea lucrărilor de concurs şi la deplasarea spre domiciliu.

Prevenirea şi combaterea consumului de alcool în apropierea instituţiilor de învăţământ vor fi de asemenea în atenţia patrulelor de jandarmi.

Menţionăm faptul că la nivelul fiecărui municipiu există şi o subunitate de intervenţie, pregătită să intervină în vederea prevenirii sau aplanării oricăror evenimente neplăcute.

Recomandăm cetăţenilor să sesizeze imediat Jandarmeria, la numărul de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.