Jandarmii vor asigura măsurile de ordine cu ocazia aducerii la catedrala din Urziceni, a moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Jandarmii vor asigura în perioada 19 – 22 martie, măsurile de ordine ce se vor impune la evenimentul religios de mare importanţă pentru creştinii ialomiţeni şi anume, aducerea la Catedrala din Urziceni a moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur.

Având în vedere numărul mare de enoriaşi atât din municipiul Urziceni cât şi din localităţile învecinate care vor participa la slujbe pe parcursul celor patru zile, jandarmii vor acţiona pentru prevenirea tulburării ordinii publice în zonele din jurul lăcaşului de cult, prevenirea furturilor şi cerşetoriei, precum şi pentru descurajarea infractorilor şi crearea unui climat favorabil de ordine şi siguranţă publică.

Efective de jandarmi vor patrula atât pe timp de zi cât şi pe timpul nopţii, astfel încât să fie în măsură să soluţioneze în timp operativ toate sesizările primite de la cetăţeni.

Este prima acţiune de acest gen a jandarmilor ialomiţeni în anul în curs, misiunile  de asigurare a ordinii publice care implică aglomerări de persoane fiind misiuni de bază ale Jandarmeriei Române, conform legii de organizare şi funcţionare.

Recomandăm cetăţenilor să sesizeze imediat Jandarmeria la numărul de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.