comenzi la domiciliu cliseru.ro

Jandarmii ialomițeni donează sânge. Donează și tu!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/04/2018 | Lege si Ordine

Săptămâna aceasta, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița, cu sediul în Slobozia, s-a desfășurat o campanie umanitară de promovare și donare de sânge, realizată în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița.

 

 „Aceste campanii desfășurate în parteneriat cu I.J.J. Ialomița sunt o tradiție pentru noi și sunt foarte importante, întrucât ne ajută nu numai să creștem colecta de sânge, să creștem numărul de donatori, ci au și un răsunet uriaș în rândul populației și deschid pentru noi o ușă și către alte instituții prin intermediul dumneavoastră, al mass-media. Nu este ușor pentru noi să găsim suficienți donatori de sânge care să vină să doneze zi de zi. (…) Doar 2% din populația țării noastre donează sânge. Un procent foarte mic în raport cu alte țări din Europa. De aceea avem nevoie de o informare și de conștientizare a populației în ceea ce privește faptul că donarea de sânge este un gest profund uman, un gest care poate să însemne foarte mult în momentul în care salvează viața cuiva. Trebuie să ne gândim toți că acel cineva poate fi la un moment dat prietenul, părintele, copilul, sau chiar noi putem să avem nevoie de sânge într-un moment critic din viața noastră. Aproximativ 1 din 10 pacienți de pe secțiile de chirurgie, obstetrică-ginecologie, ortopedie, hematologie au nevoie de sânge sau produse de sânge. În ultimii ani, foarte mulți pacienți de pe secțiile de hematologie, oncologie, interne, au nevoie de transfuzii de trombocite, produse care se obțin numai de la donatori fidelizați, donatori vechi. Foarte mulți dintre acești pacienți necesită de cele mai multe ori cel puțin două unități de sânge sau produse derivate din sânge sau au nevoie să fie susținuți cu sânge sau produse din sânge pe parcursul mai multor zile cât durează spitalizarea pentru a putea beneficia de dreptul de a-și redobândi starea de sănătate. De aceea, vreau să mulțumesc Inspectoratului de Jandarmi Ialomița pentru sprijinul și implicarea de care au dat și dau dovadă și sperăm ca gestul lor să devină un exemplu pentru alte persoane”, a declarat Raluca Cruceat, directorul Centrului de Transfuzii Ialomița.

Această campanie va continua în zilele de 10 și 11 mai, în subunitățile de jandarmi de la Fetești și Urziceni.

Dincolo de aceste campanii organizate periodic, jandarmii au mai răspuns unor solicitări punctuale ale CTS, în situații de criză, când a fost nevoie de sânge.