Jandarmii ialomiţeni asigură liniştea turiştilor din staţiunea Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Aproximativ 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor executa săptămânal, misiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice în staţiunea Amara, pe toată perioada sezonului estival 2012, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În scopul prevenirii faptelor antisociale în staţiune şi în zona plajelor, echipaje de jandarmi vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, discotecile şi parcările slab iluminate. De asemenea, jandarmii vor sprijini autorităţile publice pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii fenomenului muncii fără forme legale, controlului activităţilor desfăşurate pe plajă, precum şi pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.
[box color=orange type =note]Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa recomandă turiştilor:[/box]

  • să evite purtarea bunurilor de valoare, care pot atrage atenţia posibililor infractori (bijuterii, sume de bani, cărţi de credit);
  • să nu lase nesupravegheate bunurile (genţi, portofele, telefoane mobile etc.), când se află pe plajă;
  • să nu lase bunuri de valoare în camerele de hotel sau în autoturisme;
  • să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi;
  • să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate şi să se asigure că au încuiat portierele;

De asemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute în diverse scopuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi.
Rugăm cetăţenii, ca în cazul în care observă orice fel de acţiuni sau activităţi care nu li se par în concordanţă cu legea, desfăşurate de persoane suspecte, să solicite neîntârziat sprijinul Jandarmeriei, prin folosirea numărului de urgenţă 112.