comenzi la domiciliu cliseru.ro

Jandarmeria va asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă şi în noaptea de Revelion

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/12/2011 | Lege si Ordine

  Peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în toate municipiile judeţului Ialomiţa cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a Anului Nou.

Jandarmii vor oferi cetăţenilor un climat de linişte şi siguranţă şi vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, prevenirea evenimentelor nedorite, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a  sesizărilor primite de la cetăţeni.

Astfel, efectivele de jandarmi vor fi prezente pe timpul manifestărilor desfăşurate în Piaţa Constituţiei din Slobozia, în zonele apropiate lăcaşurilor de cult, cu ocazia slujbelor religioase, dar şi  în celelalte municipii din judeţ, acolo unde se vor organiza spectacole cu public numeros.

De asemenea, în această perioadă, echipaje ale Jandarmeriei vor patrula atât pe timp de zi cât şi pe timpul nopţii, în zonele intens circulate, în zonele aglomerate (gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, parcuri etc.).

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Ialomiţa sfătuieşte cetăţenii care vor participa la manifestările prilejuite de petrecerea Revelionului să respecte următoarele recomandări:

–         să nu aducă la spectacole artificii, petarde, sticle ori cutii metalice cu băuturi alcoolice;

–         să nu arunce obiecte către scenă ;

–         să nu forţeze cordoanele de ordine;

–         să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;

–         să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;

–         să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

–         să folosească cu mare atenţie artificiile şi petardele, respectând prevederile legale în acest sens, evitând totodată soldarea unor accidente nedorite ce pot lăsa urmări grave;

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa îşi va intensifica acţiunile pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse pirotehnice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Jandarmeria atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului pentru integritatea corporală la care se supun persoanele care le folosesc.

Totodată, adresează rugămintea cetăţenilor să nu folosească astfel de obiecte pe timpul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi revelionului în spaţiul public şi să sesizeze forţele de ordine despre prezenţa unor persoane care aprind petarde sau artificii interzise, punând astfel în pericol integritatea fizică şi uneori chiar viaţa celor din jur.

Specificăm faptul că, în conformitate cu Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, contravenţiile stabilite pentru încălcarea dispoziţiilor acestui act normativ sunt cuprinse între 100 – 1000 lei, iar faptele de natură penală pot fi sancţionate cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️