Jandarmeria Română pregăteşte şcolarizarea unui nou contingent de cadre

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Jandarmeria Română scoate la concurs pentru sesiunea de admitere în instituţiile de învăţământ, din vara acestui an, 305 locuri pentru bărbaţi şi femei.

jandarmiLa Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ Bucureşti sunt scoase la concurs 50 de locuri la zi (bărbaţi şi femei), specializările „drept” şi „ordine şi siguranţă publică”, din care două locuri pentru cetăţenii de etnie romă, două pentru cetăţenii maghiari şi două pentru alte naţionalităţi.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ Drăgăşani pune la dispoziţia tinerilor 130 de locuri, cinci dintre ele fiind pentru romi şi două pentru alte minorităţi.

Alte 125 de locuri vor fi scoase la concurs la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş“ Fălticeni.

Inspectoratul de Jandarmi Ialomița desfăşoară activităţi de informare şi organizează întâlniri cu elevii din instituţiile de învăţământ din judeţ. Tinerii care doresc să îmbrace uniforma bleu-jandarm trebuie să aibă între 18 şi 27 de ani împliniţi, diplomă de bacalaureat şi o înălţime de 1.70 m. bărbaţii şi 1, 65 m. femeile.

De asemenea, aceştia nu trebuie să aibă cazier judiciar sau să fi fost exmatriculaţi în timpul şcolii.

Activitatea de recrutare a început la data de 02.03.2014 şi se va încheia la 15.06. 2014 pentru Academia de Poliţie şi pe 15.07. 2014, pentru şcolile de subofiţeri.

Mai multe informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, la numărul de telefon 0243 231057 ori pe pagina de internet www.jandarmeriaialomita.ro.